Schilderij: Vera Pieterse

Kleurrijke expositie: ‘De Mantelmeeuw - Uit de Kunst!’

Woerden - Vrijwilligers van De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg in Woerden) zijn creatief! Hóe kunstzinnig ze naast hun mooie werk zijn wordt zichtbaar bij ‘Mantelmeeuw – Uit de kunst!’, een kleurrijke expositie van schilderijen, aquarellen, zeefdrukken, zilversmeedwerk, boeken en driedimensionaal werk. De verborgen talenten van de Mantelmeeuw-vrijwilligers zijn op zaterdag 3 en zondag 4 oktober te zien bij de Kunstkring Woerden (Edisonweg 9b). 

Door de coronaperikelen heeft De Mantelmeeuw moeten besluiten de vijfjaarlijkse Open Dag te laten vervallen. Dit jaar zou dat eigenlijk een extra feestelijke dag worden, in verband met het twintigjarig jubileum. Creatief denkend kwamen vrijwilligers op het idee van een kunstexpositie. In het hospice speelt kunst ook altijd een rol. Er wordt goed nagedacht over wat er bijvoorbeeld aan kunst staat of aan de muren hangt. Waarbij het belangrijkste is, dat mensen zich er thuis voelen. 

De vrijwilligers die bij De Mantelmeeuw voor bewoners zorgen, zijn vaak ook op andere terreinen heel actief. Toen de vrijwilligers gevraagd werd hun ‘verborgen talenten’ te tonen, stroomden de foto’s van kunstwerken voor deze leuke, korte expositie al snel binnen. 

Coronaproof
In het weekend van 3 en 4 oktober heeft de Kunstkring Woerden (Edisonweg 9b) haar atelierruimte beschikbaar gesteld voor deze veelzijdige expositie. Mantelmeeuw-vrijwilligers exposeren er hun eigen werk. Ook gedichten en zelf uitgegeven boeken (met Mantelmeeuw-columns bijvoorbeeld) zijn er te zien – en soms ook te koop. 

De expositie wordt op zaterdag 3 oktober officieel geopend en is zowel zaterdag als zondag te bekijken van 10.30 tot 16.00 uur. De coronamaatregelen worden uiteraard in acht genomen: de expositie kan ‘coronaproof’ worden bezocht. 

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar al dat verrassende moois. De Mantelmeeuw ontvangt de expositiebezoekers graag met een kopje koffie of thee. Er is voldoende parkeerruimte bij de Edisonweg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden