Foto:

Sportlust ‘46 verliest in de slotminuten

Woerden - Pas in de absolute slotfase moest Sportlust ’46 zaterdagmiddag het hoofd buigen voor de titelfavoriet Sparta Nijkerk. De Woerdense derde divisionist verweerde zich kranig, maar na een rode kaart voor Martijn Jansen sloeg de thuisploeg alsnog toe.

Een van richting verander schot. Een schot dat ook nog eens met de arm van richting werd veranderd door Maurice de Ruiter. Het was geen opzettelijke handsbal, maar de bal raakte zijn arm wel. Niemand in het veld had het door, maar na afloop gaf de speler dat ook toe. “Het was inderdaad hands. Ik had het zelf nog niet door in het veld, maar hoorde het overigens pas na afloop. Neemt niet weg dat daarmee het verlies nog wat zuurder is”, vertelde aanvoerder en rechtsback Nick Verhagen.

Het verhaal van de wedstrijd was eigenlijk dat Sportlust ’46 zich in verdedigend opzicht zeer verdienstelijk staande hield tegen een ploeg die afgaande op het afgelopen seizoen tot absolute titelfavoriet gerekend mag worden. Echter, in balbezit kwam de ploeg niet goed in het spel en dus beperkte de Woerdenaren zich eigenlijk noodgedwongen tot verdedigen. Het maakte de nederlaag er niet onterecht op. Sparta Nijkerk opende pas na de tweede gele kaart voor Martijn Jansen een echt dreigend offensief. Overigens creëerde de Nijkerkers daarmee legio kansen.

“Ik sprak na afloop nog met wat jongens van Sparta Nijkerk die ik ken. Die gaven ook aan dat ze het niet op deze manier hadden verwacht. Ze dachten het wel wat gemakkelijker te winnen. Dat werd hem dus niet voor ze”, vertelde Verhagen. “Overigens is dit natuurlijk wel een wedstrijd voor Sparta Nijkerk die ze in eigen huis moeten winnen. Dat zag je wel na de rode kaart. Ze haalden er een verdediger af en er ging nog een verdediger mee naar voren. Wij verkochten onze huid duur, maar daar koop je niets voor. Het is extra zuur dat die goal zo laat valt.”

Tegelijkertijd kan Verhagen een mooie conclusie trekken na het treffen in Nijkerk. “Kijk je naar vorig jaar dan denk ik dat Sparta Nijkerk inderdaad de kampioenskandidaat is. We zijn lekker begonnen met de overwinning op Ter Leede. Volgende week treffen we DOVO, dat is ook weer een speciale wedstrijd voor ons. Verschillende jongens hebben daar vorig jaar natuurlijk nog gespeeld.”

Aanstaande zaterdag speelt Sportlust ’46 haar eerste thuiswedstrijd tegen DOVO. Deze wedstrijd zal om 17:00 uur aanvangen. Hiervoor is gekozen om een betere spreiding van spelers, bezoekers en toeschouwers te kunnen garanderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden