Foto:

De Krom roeide zaterdag met een knipoog naar ‘blik’

Woerden - De fraaiste beker, zelfs Olympisch goud, heet in de roeiwereld ‘blik’. En zo streden vechtlust en eerzucht afgelopen zaterdag voor blik bij de interne wedstrijden van Roeivereniging De Krom.

‘En dat is bijzonder, want normaal wordt er bij ons gesport om lekker op het water te zijn, om je conditie goed op peil te houden, om met je teammaatjes de best lastige techniek van het roeien zo goed mogelijk in praktijk te brengen. Dus niet om als eerste aan de koffie te zitten na afloop van het roeien. Maar één keer per jaar wil iedereen maar wat graag aan de ander laten zien, dat je net een beetje beter bent dan je maatjes. 

En dat deden we ook dit jaar weer in een feestelijke sfeer die nu door het prachtige nazomerweer een extra dimensie kreeg. Onze verenigingsvlaggen wapperden vrolijk in de stralende zon, op de Rijn raceten telkens twee boten tegen elkaar, op het jaagpad moedigden clubleden de strijders op corona-volume aan, de lunch werd dit jaar wel coronaproof geserveerd maar was door de keukencommissie weer ouderwets van kwaliteit klaargemaakt.

Interne wedstrijden zijn bij ons altijd wedstrijden met een knipoog. De knipoog van dit jaar was een houten gordijnring die nu eens niet op een Zeeuwse knol, maar in een roeiboot moest worden gestoken. De clou was om met zo hoog mogelijk snelheid op de ring af te stevenen en op tijd zo te vertragen dat je goed op de ring kon mikken. Groot was de hilariteit wanneer de ring werd gemist of in het water viel, wat 15 strafseconden opleverde. Het leek de Tour de France wel, het team dat de overwinning al op zak dacht te hebben miste de ring en werd met de strafpunten tweede.

Gelukkig is er volgend jaar weer een nieuwe kans, die in het lustrumjaar 2021 nog een extra feestelijk tintje krijgt. Wil je dat ook wel eens meemaken, kom dan op een zaterdagmorgen bij ons langs en ervaar of roeien ook iets voor jou is. Onze club zit aan Barwoutswaarder 154.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden