Week van de duurzaamheid
Week van de duurzaamheid (Foto: Esther van der Werf)

Week van de duurzaamheid op basisschool de Franciscus

Woerden - Op basisschool de Franciscus is het deze week de ‘week van de duurzaamheid’. Locatiedirecteur Esther van der Werf: “Onze leerlingen hebben op een speelse en interactieve manier kennis gemaakt met de gevolgen van (zwerf)afval. Wij vinden het belangrijk om iedereen daar bewust van te maken.”

Initiatief van de gemeente Woerden is het project ‘Let’s Do it Kids’ en maakt kinderen van 4 tot 12 bewust van de noodzaak van schone steden, dorpen en zeeën (wereldoriëntatie). En dat we daar samen aan moeten werken (burgerschap). De leerlingen begrijpen beter het nut en de noodzaak van een schone stad, dorp en zee. Ze weten wat het gevaar is van rondzwervend plastic voor de dieren in de Noordzee en weten manieren om afval en zwerfvuil te voorkomen.

Esther: “Het programma is een leerzame beleving, zowel in de klas als buiten. Deze eerste dag heeft al enorm veel indruk gemaakt en ze zijn ontzettend trots op de hoeveelheid opgehaald zwerfafval in de wijk rondom de school.” 

De groepen 1 t/m 3 hebben deel mogen nemen aan een theatervoorstelling en kregen een korte workshop over afval(scheiden), hergebruik en recyclen. Voor de groepen 4 t/m 8 zijn er twee workshops van 40 minuten geweest. De leerlingen hebben geleerd over de waarde van afval (het kan als grondstof dienen) en de plastic soep (hoe ontstaat deze en wat zijn de gevolgen).

Daarna gingen de leerlingen in kleine groepjes op zwerfafval expeditie en hebben in totaal 5.888 stuks zwerfafval opgehaald. Een fantastisch begin van de week!

Vandaag (woensdag) doet de Franciscus mee aan de Nationale buitenlesdag met de focus op duurzaamheid. Basisschool de Franciscus is onderdeel van Kalisto Boeiend Basisonderwijs!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden