Othman Hajji was zaterdag tijdens de stadsderby tussen VEP en SC Woerden de held van SC Woerden. Foto: Nik Mandemakers
Othman Hajji was zaterdag tijdens de stadsderby tussen VEP en SC Woerden de held van SC Woerden. Foto: Nik Mandemakers (Foto:)

Othman Hajji beslist de stadsderby tussen VEP en SC Woerden

Woerden - Vorig jaar speelde Othman Hajji nog in de jeugdopleiding van SC Woerden. Zaterdagmiddag besliste hij al na een kwartier voetballen de stadsderby tussen VEP en SC Woerden. Het kan wat dat betreft snel gaan. Hajji was zaterdag voor even de held van SC Woerden.

Maandagavond was Hajji alweer op de club. Betrokken als hij is gaf hij samen met teamgenoot Jacinto Papilaja training aan een jeugdteam. Wanneer hij door de gangen van het clubhuis loopt, geven verschillende jeugdleden hem een boks. Ineens kent iedereen Hajji binnen de club. Daarnaast was ook het ontvangst terug op de club mooi. “Er werd behoorlijk wat vuurwerk afgestoken, maar ook in de kantine kreeg ik verschillende complimenten. Dat was wel erg leuk,” vertelde de 18-jarige aanvaller.

“Ik ging de wedstrijd in met de gedachte om mijzelf te laten zien. Ik trainde goed en speelde ook in de beker al wel wedstrijden in de basis. Het is dan mooi om de eerste competitiewedstrijd bij de senioren gelijk op die manier te kunnen spelen. Ik was ook niet zenuwachtig of iets dergelijks, maar had er vooral heel veel zin in.” Wat betreft de voetbaltechnische zaken kon Hajji het niveau makkelijk aan. In de jeugd speelde hij immers al op een niveau waardoor het op dat vlak gemakkelijk aanpikken was. “Maar wat betreft het fysieke gedeelte is het wel even wennen hoor. Ook wel op conditioneel vlak,” verzekerde hij.

Nu hij een basisplaats heeft weten te bemachtigen zal hij niet snel meer uit het team verdwijnen. Ook voorin is de spoeling immers dun. Ook zonder basisplaats zal Hajji het komende seizoen nog aanspraak kunnen maken op genoeg speelminuten. “Ik kreeg zaterdag de kans om mijzelf te laten zien. In principe was het voor mij ook een verrassing dat ik mocht spelen. Ik verwachtte niet al een basisplek veroverd te hebben. Die hoop ik nu ook te behouden.”

De wedstrijd
In de eerste competitieronde stond al de stadsderby tussen SC Woerden en VEP gepland. De wedstrijd werd uiteindelijk door de gasten van SC Woerden gewonnen. “Wij misten wel een hoop spelers, dus is het des te mooier dat we de overwinning over de streep wisten te trekken. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, maar op het einde drong VEP wel aan,” doelde trainer Mike Doornkamp op een afgekeurde goal en een bal tegen het Woerdense aluminium. De punten gingen alleen mee terug naar de Steinhagenseweg.

door Nik Mandemakers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden