Foto:

Schrijfcafé in Café Victoria: ‘Voor iedereen die van schrijven houdt!’

Woerden - Op zondag 4 oktober is het maandelijkse Schrijfcafé bij Café Victoria voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen.

Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren, deze keer met het thema ‘What’s in a name & De moraal van het dierenverhaal’. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk.

Plezier staat voorop
Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen waar iedereen mee aan de slag kan en die je op gang helpen, je zelf aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop.

Kosten en aanmelden
De schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen en de kosten bedragen 15 euro per keer, dat is inclusief twee drankjes. Zondag 4 oktober is het eerstvolgende Schrijfcafé. Aanmelden is wel nodig bij winny@schrijfhuisgroenehart.nl.

Zet de stap
Er zijn veel mensen die wel eens schrijven, maar in de hectiek van alle dag komt het er niet van om dat structureel te doen, hier kan dat, dus kom zelf een keer ervaren. In Café Victoria is voldoende ruimte om 1,5 m afstand te houden.

Ervaringen van deelnemers:
“Afgelopen zondag heb ik nogal ‘out of the box’ de creatieve schrijfworkshop gevolgd bij het Schrijfhuis. Ik vond het heel leuk om te ervaren dat ik op papier de woorden wist te vinden voor gedachten, maar ook voor de gevoelens die daarbij naar boven kwamen, zonder dat het zwaar werd. Dank je wel Winny voor de stapsgewijze en ontspannen manier waarop je mijn fantasie hebt weten te prikkelen om aan de hand van een voorwerp of een zin korte verhalen te schrijven.” Hennie 

Het schrijven komt vanzelf weer, als je je pen op papier zet. Het maakt voor nu even niet uit of het een richting heeft. Geef jezelf een opdracht vanuit een voorwerp of een bestaande zin. Schrijf om te ontspannen en laat je publiek los. Kijk breder in stijl en in onderwerp, wees vooral authentiek. Uiteindelijk kom je vanzelf wel bij je grotere doel.” Christel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden