Foto: Linda Oskam

Sportcafé over Duurzaamheid

Woerden - Bedrijven, instellingen en verenigingen met een jaarlijks verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of meer dan 25.000 m3 aardgas moeten sinds 1 juli 2019 rapporteren welke energiebesparende maatregelen ze hebben uitgevoerd. Op 28 mei 2019 hebben het Sportoverleg en de Gemeente Woerden daarom een interactieve workshop gehouden voor de sportverenigingen die moesten voldoen aan deze informatieplicht energiebesparing. Op 29 oktober is er opnieuw een interactieve workshop.

Tijdens de workshop werd duidelijk dat er bij de verenigingen een sterke behoefte is aan ondersteuning bij het verduurzamen van de sportaccommodaties. Vandaar dat het Sportoverleg, in samenwerking met de Gemeente Woerden en Beweegteam Woerden, op 29 oktober a.s. opnieuw een interactieve workshop organiseert, met het thema ‘Verduurzaam uw sportvereniging’.

Enkele agendapunten zijn:

- Toelichting van de gemeente op de duurzaamheidsplannen
- (Lokale) ondersteuningsmogelijkheden voor duurzaamheid (o.a. subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden)
- Mogelijkheden voor verduurzaming en een stappenplan

Niet iedere sportaanbieder zit in dezelfde fase van verduurzaming. Om elkaar te inspireren zullen er tijdens deze avond ook ervaringen van verschillende sportaanbieders gedeeld worden en is er de mogelijkheid om met elkaar hierover in gesprek te gaan.

Het sportcafé wordt gehouden op donderdag 29 oktober bij de TechnoHUB Woerden. Adres: Industrieweg 2b, 3442 AE Woerden
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur.? Vanaf 19.15 uur kunnen de sportaanbieders kennismaken met de TechnoHUB. Na de workshop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.
Kosten: Deelname is gratis voor sportaanbieders uit Woerden.
Doelgroep: Het sportcafé is interessant voor zowel sportaanbieders met een hoog energieverbruik die al bezig zijn met verduurzaming en die nog verdere stappen willen zetten, als sportaanbieders met een lager energieverbruik die nog niet of nauwelijks stappen hebben gezet, maar dat wel willen gaan doen.

De organisatie is zich bewust van het feit dat het coronavirus een flinke impact heeft op alle sportaanbieders, maar we denken dat in deze tijd bewust blijven omgaan met investeringen in duurzaamheid zal helpen om te komen tot duurzamere en toekomstbestendige sportaccommodaties. 

Mochten nieuwe coronamaatregelen in werking treden, dan kan de organisatie ervoor kiezen deze bijeenkomst online te organiseren. In dat geval zullen wij u hier zo spoedig mogelijk over informeren

Aanmelden en meer informatie? 
Aanmelden voor de interactieve workshop kan tot uiterlijk woensdag 21 oktober, door een e-mail te sturen naar linda@beweegteamwoerden.nl. Vermeld bij aanmelding van welke sportaanbieder u bent en met hoeveel mensen u verwacht te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden