Foto:

Reanimatie cursussen EHBO vereniging Nieuwerbrug

Nieuwerbrug - De EHBO vereniging Nieuwerbrug geeft binnenkort vier reanimatiecursussen. 

Het kan zomaar ineens gebeuren. Een buurtbewoner of een goede vriend die in de bloei van zijn of haar leven getroffen wordt door een hartstilstand. ‘Wekelijks worden 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Hoe eerder burgers beginnen met reanimeren, hoe beter. De inzet van een AED vergroot de overlevingskans. Want elke minuut telt na een hartstilstand. 

Direct beginnen met reanimatie verdubbelt de overlevingskansen ten opzichte van slachtoffers die niet meteen gereanimeerd worden. Wanneer je daarbij ook de AED gebruikt, heeft het slachtoffer een (nog) grotere overlevingskans. Deze is maar liefst 70% wanneer het slachtoffer binnen zes minuten gedefibrilleerd wordt.

Elke minuut na deze zes minuten, neemt de overlevingskans af met 10%. Maar wat moet je met een AED als je niet weet hoe je moet reanimeren?Een reanimatie cursus is daarom ook zeker geen overbodige luxe. Hier leer je niet alleen hoe je moet reanimeren maar ook hoe je een AED moet gebruiken.

Als EHBO vereniging Nieuwerbrug hebben we een donatie mogen ontvangen van Stichting Wierickefonds die wij dankbaar hebben ontvangen, hier hebben we zowel nieuwe AED’s als reanimatie poppen van kunnen kopen.

Daarom is dit ook de reden dat wij dit reanimatie cursusjaar 2020/2021 als EHBO vereniging Nieuwerbrug 4x een reanimatie cursus aanbieden (14 oktober, 4 november, 2 december en 3 maart) voor 15 euro per persoon.

Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: de oorzaken van een circulatiestilstand; het vaststellen van een bewustzijnsstoornis en ademhalingsstoornis; wat te doen als de circulatie weer op gang komt of toch aanwezig is; de mond op mond beademing en hartmassage

Na de cursus kunt u: een hartstilstand bij een slachtoffer vaststellen; de hulpverleningsdienst alarmeren; de reanimatie starten; de AED toepassen

Na het met goed gevolg volgen van de cursus ontvangt U ook een officieel erkend diploma Reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). De reanimatiecursus neemt één avond in beslag van 19.30 tot 22.00 uur met een gratis kopje koffie of thee in de pauze.’

Om in te schrijven voor de cursus kunt u contact opnemen met Saskia via aed@ehbo-nieuwerbrug.nl.. Kijk voor meer informatie op www.ehbo-nieuwerbrug.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden