Foto:

‘Valse start’ seizoen voor Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1

Woerden - Zaterdag 26 september was het zover: de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1. Een week later dan de reguliere competitie vanwege een uitgestelde wedstrijd. Dankzij nieuwe hoofdsponsor Quadrant Bouw zijn de dames compleet in het nieuw gehuld. Er werd hard gewerkt en goed spel getoond, maar een incompleet team en noodgedwongen positiewissels speelde toch zijn parten. Quadrant Bouw VTC verloor met 0-4 van Inter Rijswijk dames 1.

In de eerste set blijken beide teams aan elkaar gewaagd. Er wordt hard gewerkt voor elke bal en lange rally’s zijn dan ook tekenend voor deze eerste set. Tamar Woudenberg bekleedt vandaag de middenpositie, vanwege het ontbreken van Lianne de Langen die normaal gesproken vanuit deze positie de lakens uitdeelt. De gehele set gaat gelijk op, maar bij 20-21 weet Inter Rijswijk een gaatje te slaan. Een time-out op 20-23 aan Woerdense kant mocht niet meer baten, waarna de eerste set wordt verloren met 20-25.

De kop is eraf. In de tweede set is het voor Quadrant Bouw VTC lastig om de felheid van de eerste set voort te zetten. De dames blijven voor elke bal gaan, maar er wordt minder gescoord. Dit resulteert in een 5-10 achterstand en een time-out aan Woerdense kant. De blokkering en service bij Inter Rijswijk staan als een huis, en de oplossingen van de Woerdense dames scoren niet zoals gehoopt. Via 9-14 en 11-18 gaat de tweede set uiteindelijk verloren met 14-25.

Tijd voor wat verandering. Eline Duurkoop vervangt Kiki Korstanje op de passerloper positie en Jiske Vrolijk komt in het veld voor Eda Dundar. Ook in de derde set dendert Inter Rijswijk door en zet de dames direct op 3-9 achterstand. Meerdere time-outs worden genomen, en halverwege de set wordt ook Rebecca van Katwijk ingewisseld, maar Inter Rijswijk blijft het spelletje bepalen. De set eindigt met 15-25.

Met het idee dat elke gespeelde wedstrijd wel eens de laatste wedstrijd zou kunnen zijn dit seizoen, starten de meiden van VTC met vastberadenheid de vierde set en komen direct op 2-0 voorsprong. Mede door het enthousiasme vanaf de bank (dat tegenwoordig zonder stemverheffing gaat, maar met klappen en stampen), doorzettingsvermogen en servicedruk blijft Quadrant Bouw VTC tot 19-20 bij. Helaas komen de dames nog net wat ervaring tekort, en kunnen het ook nu niet afmaken: met 20-25 wordt de vierde set verloren, en daarmee de wedstrijd met 0-4.

Het was niet de seizoensopening waar de dames op gehoopt hadden, maar er is hard gewerkt en een hoop geleerd. Aankomende donderdagavond vindt de eerste thuiswedstrijd plaats in de Thijs van de Polshal om 21.00 uur tegen Leython dames 1. Hopelijk met volledige bezetting, zodat de dames in optimale opstelling kunnen vechten voor wat ze waard zijn!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden