Foto:

Gratis Workshop Music Production in Het Klooster!

Woerden - In de Week tegen de Eenzaamheid organiseert Het Klooster een gratis Workshop Music Production voor jongeren. Niet in je ééntje thuis achter een scherm, maar samen in de hippe kelder van Het Klooster. Op donderdag 1 oktober van 16.30 tot 18.00 uur.

Je gaat op ontdekkingstocht in de wereld van het digitaal muziek maken, oftewel muziekproductie. Je leert hoe je de computer kunt gebruiken als veelzijdig muziekinstrument om je eigen beats, loops en melodieën te maken. Ook kun je bestaande nummers aan elkaar mixen of juist bewerken tot een remix.

Door verschillende opdrachten word je niet alleen handig met programma’s als Ableton Live, FL Studio en Garageband, maar leer je ook veel over ritme, akkoorden, stijlen en de structuur van een nummer. Ook het opnemen van je stem of een echt instrument komt aan bod. Door het luisteren naar elkaars producties krijg je feedback, inspiratie en tips & tricks van mede-producers.

Je kunt gebruik maken van de computers en apparatuur van Het Klooster, maar je kunt natuurlijk ook je eigen laptop meenemen, zodat je thuis verder kunt werken aan je producties.

Deze workshop wordt gegeven in De Kelder, de gloednieuwe ruimte onder Het Klooster, waar we al onze Digital Arts cursussen verzorgen en iedereen de ruimte krijgt om zelf te ontdekken, te experimenteren en van elkaar te leren op digitaal vlak. Aanmelden is niet nodig, je kunt op donderdag 1 oktober binnenlopen bij Het Klooster. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden