Keuze Rembrandtbrug: ‘Besturen is vooruitzien!’

Woerden - Er waren oorspronkelijk vier verschillende locaties voor een nieuwe brug over de Rijn om de doorstroming van het verkeer in Woerden-West te verbeteren. B&W van Woerden heeft gekozen voor de Rembrandtbrug min of meer in het verlengde van de Rembrandtlaan. ‘Maar is dat nou wel zo slim?’ vraagt Leo Oudejans zich af. Hij stuurde een ingezonden brief naar de gemeenteraad.

‘Een erg “krappe” ingreep, veel te dicht bij de stad voor erg veel geld! Bovendien alsnog veel verkeer door de stad, dan komen we dus weer van een koude kermis thuis!

In de Woerdense Courant van 23/09 jl werden de burgers van Woerden onder het motto “Vertel het de Raad” gevraagd om op die beslissing te reageren. Ik ben geen verkeersdeskundige en ook geen planoloog, maar wil met gezond verstand hier toch wel even op reageren. De Raad vergadert hierover op 1 oktober, kort dag dus en de tijd dringt. Ik woon zelf inmiddels ruim 50 jaar met plezier in deze mooie stad en voel ook betrokkenheid bij het wel en wee in Woerden! Maar af en toe een kritische noot in de richting van het stadsbestuur kan geen kwaad, als we er maar wat mee doen!

De sterke groei van Woerden de laatste jaren heeft niemand windeieren gelegd. Maar de infrastructuur heeft daarbij bepaald geen prioriteit gehad. Goede maatregelen voor het bevorderen van de verkeersdoorstroming zijn zeker niet meegegroeid. 

De gemeentelijke strategie was voorheen gebaseerd op de korte termijn en dat breekt ons nu op.

Het beschikbare geld speelt natuurlijk ook een belangrijke rol, de financiële positie van Woerden is helaas ook niet bepaald rooskleurig. Maar de lokale belastingen gaan de komende jaren toch drastisch omhoog!  De OZB bv stijgt de komende 3 jaar met maar liefst 25%! 

En er volgt meer!

Een ander aspect is de bouw, grondverkopen tbv de bouw is voor de gemeente ook een heel belangrijke bron van inkomsten. Maar wat doen we eigenlijk met al dat geldOoit was er sprake van een westelijke randweg, nooit meer wat van gehoord! 

Suggestie: Leg een weg aan vanaf aannemersbedrijf van Ooijen aan de parallelweg van de A12, vandaar kan men immers alle kanten op. Leg de weg in een grote boog om Molenvliet heen richting Rietveld thv de waterzuivering. Bouw daar een brug over de Rijn en creëer zo enorme bouwgronden tussen de aan te leggen weg en Molenvliet. Met de opbrengst van de bouwgronden kan men de ingreep dan financieren. We doen hier de bewoners van de Lobben geen plezier mee, maar nood breekt wetten.

Ik wens de gemeentelijke autoriteiten veel wijsheid bij het nemen van het juiste besluit, zodat wij nog lang kunnen genieten van en in ons prachtige Woerden.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden