Foto:

Expositie met kunst van de vrijwilligers bij De Mantelmeeuw

Woerden - Vrijwilligers van De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg in Woerden) zijn creatief! Hóe kunstzinnig ze naast hun mooie werk zijn wordt zichtbaar bij ‘Mantelmeeuw – Uit de kunst!’, een kleurrijke expositie van schilderijen, aquarellen, zeefdrukken, zilversmeedwerk, boeken en driedimensionaal werk. De verborgen talenten van de Mantelmeeuw-vrijwilligers zijn op zaterdag 3 en zondag 4 oktober van 10.30 tot 16.00 uur te zien bij de Kunstkring Woerden (Edisonweg 9b). De coronamaatregelen worden in acht genomen.

Door de coronaperikelen heeft De Mantelmeeuw moeten besluiten de vijfjaarlijkse Open Dag te laten vervallen. Dit jaar zou dat eigenlijk een extra feestelijke dag worden, in verband met het 20-jarig jubileum. Creatief denkend kwamen vrijwilligers op het idee van een kunstexpositie. Ook kunst speelt namelijk een rol in het hospice. Er wordt goed nagedacht over wat er bijvoorbeeld aan kunst staat of aan de muren hangt. Waarbij het belangrijkste is, dat mensen zich er thuis voelen.

De vrijwilligers die bij De Mantelmeeuw voor bewoners zorgen, zijn vaak ook op andere terreinen heel actief. Toen hen van De Mantelmeeuw gevraagd werd hun ‘verborgen talenten’ te tonen, stroomden de foto’s van kunstwerken voor deze leuke, korte expositie al snel binnen.

Ook gedichten en zelf uitgegeven boeken (met Mantelmeeuw-columns bijvoorbeeld) zijn er te zien – en soms ook te koop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden