Foto: Pixabay

Vanaf 5 oktober mondkapje verplicht voor bezoekers en medewerkers gemeentehuis Woerden

Woerden - Vanaf maandag 5 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht in het gemeentehuis van Woerden. De verplichting geldt voor bezoekers en voor medewerkers, in elk geval tot en met 20 oktober. Voor het stadskantoor en stadhuis in Oudewater gelden dezelfde maatregelen.

Het besluit om een mondkapje te verplichten is genomen na de bekendmaking van nieuwe, strengere coronaregels door het kabinet. Hoewel de mondkapjesverplichting geen verplicht onderdeel is van het pakket maatregelen, is toch gekozen om deze voor het gemeentehuis in te voeren. Onder andere om de gezondheid van medewerkers die onderdeel zijn van kritieke processen bij de gemeente, zo veel mogelijk te beschermen.

Beperkte openingstijden
Een andere maatregel die ervoor moet zorgen dat er altijd voldoende medewerkers beschikbaar blijven voor de kritieke processen, zoals het doen van aangifte van geboorte en overlijden, is het aanpassen van de openingstijden van Burgerzaken. Vanaf 5 oktober zijn deze voor spoedafspraken geopend van maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur. En op vrijdag van 9:00- 12:00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden