Foto:

Start nieuwbouw Grozette Woerden

Woerden - De voorbereidingen van de nieuwbouw van Grozette in Woerden zijn vorige week van start gegaan. Grozette is specialist in strooibare kaasproducten sinds 1963. De nieuwbouw zorgt voor uitbreiding van productiemogelijkheden en schept de voorwaarden om te voldoen aan de hoge eisen voor voedselveiligheid en duurzaamheid. De bouw zal naar verwachting eind 2022 gereed zijn.

Grozette verwerkt al sinds 1963 kaas tot verse en droge strooibare kaasproducten voor retail, foodservice en industrie in verschillende snij- en verpakkingsvormen. Het bedrijf is destijds als familiebedrijf opgericht in Nieuwerbrug. Vanaf 1973 startte de bouw van de huidige productielocatie aan de Ohmweg in Woerden. Op dit moment exporteert Grozette naar 30 landen wereldwijd en zijn er 115 medewerkers werkzaam.

Bouwvergunning gemeente Woerden
In de zomer van 2010 is Grozette eigenaar geworden van de grond naast het huidige pand. In 2017 zijn de eerste plannen gepresenteerd aan de gemeente en in juli 2020 is de bouwvergunning definitief goedgekeurd. “Het is fijn dat na een jaren lange voorbereiding de bouw nu daadwerkelijk gestart is”, aldus directeur Ewald Bontje.

Eisen aan de nieuwbouw
Wat is begonnen met bouwplannen om de productiecapaciteit uit te breiden en te kunnen voldoen aan de scherpere eisen voor voedselveiligheid, is uitgemond in een project wat ook voldoet aan de hoogste eisen voor duurzaamheid. De nieuwbouw zal volgens het BREEAM label gebouwd worden en zal in de hoogste categorie worden gecertificeerd.BREEAM is het duurzaamheidskeurmerk in de Nederlandse bouw.

Planning werkzaamheden
De bouw is opgedeeld in twee delen. Fase 1 is de bebouwing van de grond naast het huidige pand. De oplevering van dit bouwdeel staat in het derde kwartaal 2021 gepland. Het kantoorgedeelte en de productieruimte zijn dan klaar. Er zal dan verhuisd gaan worden. Dan wordt de bestaande bouw gesloopt en start de bouw van fase 2. De bouw is in handen van Dijkham Bouw uit Nijkerk en zal naar verwachting eind 2022 gereed zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden