Foto:

Voorleesfeest bij de bieb in de herfstvakantie!

Woerden - Maandag 19 oktober is het feest in de bibliotheek: voorleesfeest! ‘Met voorlezen leren je kinderen een nieuwe wereld kennen, beter communiceren, emoties begrijpen en uiten, en nog veel meer. Het is bewezen dat (voor)lezen kinderen een sterke basis geeft voor hun verdere leven. Ook in deze bijzondere tijd is het belangrijk om aandacht te besteden aan voorlezen, misschien wel belangrijker dan normaal.’

Het voorleesfeest wordt gevierd met een echte Woerdense schrijver: Kim Eberwijn. Zij komt voorlezen uit haar komische boek Kond. De titel alleen voorspelt al veel gieren en brullen. Daarnaast is er tijdens het voorleesfeest limonade, kleurplaat kleuren, kunnen kinderen gratis lid worden en nog meer plezier. Meld je aan bij de balie in de Bibliotheek Woerden of mail naar Saskia: Saskia.Wulterkens@bibliotheekhgh.nl.

Kat + Hond = Kond Kond is net zo grappig als zijn gekke naam. Maar is Kond wel echt of bestaat hij alleen op papier? En waarom heet hij Kond? Heeft hij echt van die dikke billen? Ga met Pim en Maan mee op ontdekking naar Kond, de kathond. Samen beleven ze de gekste avonturen die schrijver Kim Eberwijn met veel plezier voorleest aan alle kleine bezoeker. Er wordt niet alleen voorgelezen, tijdens een interactief programma ontdekken de kinderen hoe verhalen worden bedacht en boeken worden gemaakt.

Kond – is het een kat of is het een hond?, door Marion Vrijburg en Kim Eberwijn, bevat vijf fantasierijke voorleesverhalen vol humor voor kinderen van 4 tot 7 jaar over het leukste en ondeugendste huisdier van het land. Natuurlijk is Kond te leen bij ons in de Bibliotheek.

Programma maandag 19 oktober 
10.00 uur Ontvangst
10.05 uur Voorlezen KOND door Kim Eberwijn
10.20 uur Limonade & lekkers
10.30 uur Video & uitleg ‘hoe maak je een boek?’ (interactief)
10.45 uur Kleurplaat kleuren of Kond na tekenen
11.00 uur Op de foto (op gepaste afstand), signeersessie en meet & Greet met de schrijver
11.15 uur Afronding

Coronamaatregelen 
Het voorleesfeest wordt gevierd voordat de Bibliotheek in Woerden open is. Dit betekent dat de kinderen de enige in de Bibliotheek zijn. Er mag maximaal 1 ouder/verzorger mee per gezin. De kinderen mogen gezellig bij elkaar zitten, volwassenen (maximaal 30) moeten gezellig 1,5 meter afstand houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden