Foto:

Geen Koeiemart maar een Snertweek!

Woerden - Dit jaar is alles anders. Géén koeien op het Kerkplein. Géén grote najaarsmarkt met een eindeloze rij aan kramen. Géén grote familiereünies op die ene dag in oktober. Géén wielerwedstrijd tijdens de Nacht van Woerden. Maar de Woerdense Koeiemart leeft in het hart van de Woerdenaar. En daarom wordt ‘ie tóch groots gevierd, een hele week lang.

BIZ Vereniging Stadshart Woerden organiseert in samenwerking met Mirte Damen en Nieck Engelhard een alternatieve Koeiemart, genaamd de Snertweek.

Maandag 19 oktober Wie wordt de Snertkoning(in) van 2020?
Is het de oma van Anne, de vader van Gert of toch de buurvrouw van Gerard? Wie-o-wie maakt de lekkerste snert van Woerden. Iedereen mag meedoen. Maar let op! Wordt jouw soep verkozen tot de lekkerste snert van Woerden? Dan moet je jouw recept bekend maken, zodat de rest van Woerden óók kan genieten van de lekkerste erwtensoep.

In de jury zitten Niels Verburgt (chef van Bistro Lokaal), Gineke van Kesteren (Keurslager), die elk jaar honderden liters erwtensoep maakt) en dhr. Rijnsburger (Woerdenaar en snert-liefhebber).

Doe je mee? Haal dan vanaf donderdag 8 oktober je wedstrijdformulier bij Buro Fudge (Rijnstraat 36B) of Slagerij van Kesteren. Je krijgt dan ook gelijk een bakje, waarmee je jouw erwtensoep kan inleveren. Zorg dat je je bakje vóór zaterdag 17 oktober in huis hebt, zodat je in het weekend lekker aan de slag kunt in de keuken. Je inzending moet op maandag 19 oktober vóór 16.00 uur ingeleverd worden.

De jurering zal zonder publiek plaatsvinden op maandagavond 19 oktober. Te volgen via social media.

ma 19 t/m zo 24 okt: Koeiejacht
Losgeslagen koeien hebben zich teruggetrokken binnen de singels. Kinderen kunnen op jacht en op een bingo-kaart afstrepen hoeveel koeien ze hebben gevonden. Aan het einde van de week worden drie winnaars getrokken en die mogen poffertjes gaan eten bij de poffertjeskraam.

ma 19 t/m zo 24 okt: Loeigoeie aanbiedingen

Black Friday comes early dit jaar. Tenminste… in Woerden dan! Tijdens de snertweek zijn er loeigoeie koopjes te veroveren bij de winkeliers in het Stadshart. Deze zijn verzameld op de website. Dit jaar dus geen dag om je koopje te veroveren, maar een hele week! De koopjes zijn duidelijk herkenbaar. Winkeliers krijgen sticker op het raam ‘Verover HIER jouw Loeigoeie aanbieding’.

ma 19 t/m zo 24 okt: Pardon? Kristaljon?!
Na vergeten groenten herintroduceren we de Kristaljons. Volgens Wikipedia is dat een échte Woerdense specialiteit: Kleine rozijnenbollen met roomboter, kaneel en kristalsuiker, een traditioneel product van de lokale Woerdense bakkers. Maar veel Woerdenaren zijn ze vergeten! Hoe heeft dat ooit kunnen gebeuren. Kristaljons zijn volop verkrijgbaar bij bakker Versluis, er is Kristaljon-fudge bij Buro Fudge, Kristaljon soezen bij Luciano en bij de Boerinn kan je Kristaljons met erwtensoep gaan eten.

Wo 21 okt: Schijt-je-rijk
Geen Koeiemart zonder koeien kijken. Dit keer kun je online koeien kijken en als je ook nog goed weet te raden waar hij schijt, val jij in de prijzen. Geef jouw koe-ordinaten door en wie weet win jij een prachtige prijs!

Meer lezen over de Snertweek? Kijk op www.stadshartwoerden.nl/snertweek-2020/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden