Foto:

Gemeente sluit bedrijfspand Wagenmakersweg: ‘Vermoeden van drugshandel’

Woerden - Op 13 oktober is op last van de burgemeester een bedrijfspand aan de Wagemakersweg voor een jaar gesloten. Eerder heeft de politie hier 759 hennepplanten aangetroffen. Deze hoeveelheid doet vermoeden dat het hier om drugshandel gaat. Een illegale hennepkwekerij kan tot gevaarlijke situaties in de omgeving van het pand leiden. Denk aan brandgevaar, maar ook aan criminele activiteiten die hand in hand gaan met illegale drugshandel. 

Het is een prioriteit van de gemeente om drugsgerelateerde activiteiten, zoals productie en handel te stoppen. Om de veiligheid van mensen in de omgeving van het pand te waarborgen en te zorgen dat het niet langer bekend kan staan als drugspand, is besloten dit bedrijfspand voor een jaar te sluiten.

Ondermijnende criminaliteit
Burgemeester Victor Molkenboer: ‘Drugshandel is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maken criminelen uit de onderwereld gebruik van diensten van de bovenwereld. Zoals in dit geval door in een bedrijfspand een hennepkwekerij te vestigen. Inwoners kunnen ons helpen bij de bestrijding van drugshandel, door contact op te nemen met de politie als ze iets zien wat ze niet vertrouwen. Dat kan ook anoniem.’

Onraad? Meld het!
Vermoedt u drugshandel, een hennepplantage of drugslab? Laat het weten. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem, via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Ondermijnende criminaliteit is in Nederland een diepgeworteld probleem. Daarin vormt de gemeente Woerden helaas geen uitzondering. Het gezamenlijk aanpakken van ondermijnende criminaliteit heeft dan ook hoge prioriteit bij de gemeente en andere veiligheidspartners.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden