Logo woerdensecourant.nl


<p>Midden-onder Harmelse Dian Brasser.</p>

Midden-onder Harmelse Dian Brasser.

(Foto: eigen foto)

Student uit Harmelen zet zich in voor de Rohingya-vluchtelingen

Harmelen - De Harmelse Dian Brasser organiseert met zeven medestudenten van Hogeschool Leiden, Communicatie het online evenement Rise for Rohingya in samenwerking met MIVA. Het evenement vindt plaats op 31 oktober van 18.30 tot 21.30 uur via Microsoft Teams. De avond bestaat uit een bingo met prijzen en andere diverse passieve en interactieve activiteiten. Met het opgehaalde bedrag willen de studenten helpen met het financieren van een ambulance voor Rohingya-vluchtelingen.

Het doel van het online evenement is geld inzamelen voor een ambulance voor in de Rohingya vluchtelingenkampen. De Rohingya zijn op gewelddadige manier uit Myanmar verdreven en wonen nu in overvolle vluchtelingenkampen aan de rand van Bangladesh. Hier ontbreekt vervoer naar de medische klinieken, daarom is een ambulance van groot belang. Het opgehaalde geld gaat geheel naar MIVA en dus naar de nieuwe ambulance. MIVA zorgt voor onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen in landen waar basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg onbereikbaar zijn.

Deelnemen
Om deel te nemen aan Rise for Rohingya kopen deelnemers tickets via Eventbrite, via In de bevestigingsmail krijgen zij meer informatie over hoe het online evenement te bereiken is. Ook is er een testmoment van tevoren, zo kunnen de bezoekers testen of ze in de online omgeving kunnen komen en eventuele vragen stellen. Geïnteresseerden kunnen meer lezen over het online evenement en de verkoop van de tickets op de Facebookpagina RiseforRohingya

Verloop Rise for Rohingya
Om 18.30 uur begint de inloop van de avond en om 19.00 uur begint de hoofdactiviteit. De hoofdactiviteit van de avond bestaat uit een bingo met prijzen. Daarnaast brengen informatieve video’s en feiten de bezoekers op de hoogte van de actuele situatie rondom de Rohingya. Tijdens de mini-quiz kunnen de bezoekers laten zien dat ze goed hebben opgelet. Rise for Rohingya entertaint de deelnemers en informeert over de Rohingya en MIVA.

-

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden