<p>Hugo Oudejans laat zien hoe je limonade uit de koe melkt. Inzetje: het &#39;ontmoet en groet je collega&rsquo; arrangement. Foto&#39;s: Boerderij de Boerinn</p>

Hugo Oudejans laat zien hoe je limonade uit de koe melkt. Inzetje: het 'ontmoet en groet je collega’ arrangement. Foto's: Boerderij de Boerinn

(Foto: Foto's: Boerderij de Boerinn)

Heerlijk verantwoord eropuit met erwtensoep en poffertjes

Kamerik - Door de recente opleving van corona kan er weer steeds minder. Maar gelukkig zijn er bedrijven in Woerden die met veel creativiteit proberen er nog iets van te maken. Om het hoofd boven water te kunnen houden én om de Woerdenaren de mogelijkheid te bieden toch nog iets leuks te doen. De Boerinn in Kamerik is zo’n bedrijf. Op de planning voor de komende vakantie staat de ‘herfstboerderij’.

“We zitten niet bij de pakken neer”, zegt directeur Hugo Oudejans. “Bij de eerste coronagolf staken we al de koppen bij elkaar om leuke veilige activiteiten te bedenken. Toen hadden we kanoverhuur en een pop-up camping. Beide sloegen enorm aan. Er waren dagen in mei dat onze 55 kano’s twee keer verhuurd waren. De camping heeft in juli en augustus ruim 300 gezinnen te gast gehad en krijgt dan ook zeker een vervolg. Later hebben wij nog het ‘ontmoet en groet je collega’ arrangement gelanceerd, waarbij je in een gezellige én veilige ambiance kon bijpraten of overleggen. Na al dat thuiswerken werd het immers tijd om elkaar weer eens te ontmoeten.”

Ook nu, na alweer een paar sombere persconferenties van Mark Rutte, heeft de vindingrijkheid Oudejans en zijn mensen niet in de steek gelaten. Boerderij De Boerinn heeft voor de herfstvakantie een leuk programma bedacht voor kinderen, hun ouders en wie er verder mee wil. “Met de ‘herfstboerderij’ willen we de Woerdense pijn over het afgelasten van de Koeiemart iets verzachten, dat gat een beetje vullen zonder er een grote happening van te maken. Om drukte te voorkomen, smeren wij het programma bewust uit over de hele week.” En wat kunnen we aan de Mijzijde in Kamerik verwachten? “We hebben skelters, een speeltuin, een hooiberg, uitkijktoren en leuke spelletjes in onze stallen waaronder de ‘limonade-koe’. Ook kunnen kinderen het kleinvee aaien, zoals geiten, konijnen en onze tamme varkens Betsy & Spekkie.”

Veiligheid boven alles
“Daarnaast organiseren we een poldersportmiddag en boogschietmiddag. Kanovaren en klompengolf kan ook. Na het bezoek bij ons kan men doorlopen door het land van BoerBert of over de Grechtdijk.”

Maar ook aan de inwendige mens is gedacht. “Gineke van Keurslager van Kesteren komt onder andere erwtensoep voor ons maken. Daarnaast gaan wij poffertjes bakken en zijn de bekende Kristaljons van bakker Versluis bij ons te krijgen.” Boerderij de Boerinn is dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Voor alle activiteiten moet vooraf ingeschreven worden, zodat de veiligheid voor alle bezoekers wordt gegarandeerd. In combinatie met het speciale herfst-tarief moet Boerderij de Boerinn dus haast wel de ideale plek zijn om in de vakantie met de kinderen naartoe te gaan. “Wij denken hiermee de kinderen met hun ouders een halve dag ontspanning te kunnen bieden. Hoe lekker is het niet om even als gezin de laarzen aan te trekken en heerlijk uit te waaien in de polder? Juist nu, het is allemaal al moeilijk genoeg!”

door Roy Visscher

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden