<p>Maandagmiddag werd het eerste Sjors-boekje uitgereikt op basisschool Willem van Oranje, aan Sonia, de winnares van de tekenwedstrijd. Haar tekening prijkt op de voorkant van het boekje. Foto: Alex de Kuijper</p>

Maandagmiddag werd het eerste Sjors-boekje uitgereikt op basisschool Willem van Oranje, aan Sonia, de winnares van de tekenwedstrijd. Haar tekening prijkt op de voorkant van het boekje. Foto: Alex de Kuijper

(Foto: Alex de Kuijper)

Boekje ‘Sjors, ontdek je talent!’ voor alle kinderen

Woerden - Deze week krijgen alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Woerden het boekje ‘Sjors, ontdek je talent!’ van hun school. In dit boekje staan sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken en mee te doen met één of meerdere activiteiten.

Sjors, ontdek je talent! is al jarenlang een succesvol sport- en cultuurstimuleringsprogramma in het Woerdense basisonderwijs. In dit project, gefinancierd door de gemeente Woerden, werken het Beweegteam en de Woerdense basisscholen samen met het KUVO, het Klooster, sportverenigingen en veel andere aanbieders. Samen geven zij alle basisschoolleerlingen de kans om laagdrempelig hun interesses en talenten te ontdekken. Heel vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.

Feestelijke uitreiking van het Sjors-boekje
Het veelzijdige activiteitenaanbod is opgenomen in het kleurrijke Sjors-boekje en in de Sjors-app. Het allereerste exemplaar van het boekje is maandagmiddag door wethouder George Becht uitgereikt aan de winnares van de tekenwedstrijd: Sonia, van basisschool Willem van Oranje. De tekening van Sonia is gebruikt voor de voorkant van de ruim 5000 boekjes. Vervolgens zullen de boekjes ook verder worden verspreid in de hele gemeente Woerden.

Keus voor iedereen!
In het Sjors-boekje staan sportieve, creatieve, technische én natuurlijke workshops waaraan leerlingen, vaak gratis of tegen een geringe eigen bijdrage, kunnen deelnemen gedurende het hele schooljaar.

De kinderen hebben de keuze uit allerlei activiteiten bij ruim 60 verschillende aanbieders zoals hockey, honkbal, free runnen, kleutergym, korfbal, majorette, snorkelen, taekwondo, (tafel)tennis, volleybal, yoga, atletiek, waterpolo maar ook muziek maken, graffiti, glasmozaïeken, houtbewerken, kinderwetenschap, koken, mode, musical, programmeren van een mini-robot, schaken, sleutelen aan brommers, circus, Engels, DJ-en, tekenen en schilderen en nog veel meer. Kortom: er is keus genoeg voor alle Woerdense talentjes!

Kinderen kunnen zich vanaf 14 oktober 15.00 uur inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen. Het inschrijven gebeurt via de kindvriendelijke website www.sjorsinwoerden.nl of via de Sjors-app. Inschrijven kan het hele schooljaar door, maar vol =vol! Het actuele aanbod staat is altijd online te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden