banner Petruskerk
banner Petruskerk (Foto: Henk de Valk)

Kaarsjes in de Petrus 'anders dan anders'

Woerden - Het is inmiddels al een mooie traditie geworden om drie keer per jaar een kaarsje aan te steken in die prachtige en eeuwenoude Petruskerk in Woerden. Op vrijdag 6 november zou het de 15e keer zijn en in december wordt het eerste lustrum bereikt. Vele duizenden zijn er al in de kerk geweest om hun kaarsje aan te steken.

"Ja u leest het goed: "zou het de 15e keer worden" maar ook hier gooit het virus de boel in de war. Het lijkt ons als organisatie niet verstandig om die avond, waar zoveel mensen op af komen, door te laten gaan. Er zijn veel mensen die na het aansteken van hun lichtje gaan zitten om te bidden, te denken aan degene waar ze het lichtje voor hebben aangestoken en om te luisteren naar het koor en de pianomuziek."

"Ja daarom is het 'anders dan anders'. Sinds het virus onder ons is hebben we de Petruskerk iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur open en iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen in het koor van de kerk een kaarsje aansteken en gaan zitten. Wilt u een gesprek dan is dat mogelijk. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de Petruskerk te bezichtigen. Er zijn gidsen in de kerk aanwezig die u het een en ander kunnen vertellen. Op de zaterdagen wordt het eeuwenoude en pas gerestaureerde Bätzorgel bespeeld."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden