Foto: Robert Rozenbeek
Foto: Robert Rozenbeek (Foto: Robert Roozenbeek)

Column: WAT EEN SNERTDAG!

Ik denk met heimwee terug aan vorig jaar en aan vroeger. Ik heb mijn regenlaarsjes bij de deur gezet, gewoon voor de vorm. Om extra te beseffen wat ik zo mis komende dinsdagavond en woensdag. Wat kan een mens toch veel dingen missen. We misten continu van alles toen alles nog “normaal” was. Maar wat mis jij nu echt?

Los van het missen van mensen en dieren, want dat is anders. Sommigen zijn ons helaas ontgaan en gingen iets of soms heel veel eerder dan ons. Ja en dat is rouw, iedereen mag en moet dat op haar of zijn manier doen en er doorheen. En als jij nu iemand mist dan wens ik je kracht, positieve energie en liefde toe. Want het is een bijzondere en soms ook nare en rare tijd.

Maar ik ben nog nooit in rouw geweest om een dag. En ik mis echt ontzettend dat die dag er dit jaar niet gaat komen. Ik heb het nog sterker dan met Koningsdag of de Woerdense Vakantie Week. Sorry, no offense! Bizar hoe ik het nu al mis. Raar, het zit zo diep in mijn DNA lijkt het wel. Heb jij dat ook?

Ik mis de reuring in de stad. Ik mis de overvloed aan verkeersborden, wachtend op hun rol en functie. Ik mis de opbouw op het plein. Ik mis de warenmarkt. Ik mis de mensen die roepen uhm schreeuwen over straat: “Tot vanavond hé! Nee ik ben er pas morgenmiddag, werd er terug geroepen. Ik kon geen vrij krijgen. Dat meen je niet, klonk het.. Maar we drinken er één op Koeiemart! Wel 10 ook en eerst 3 bitter om in te komen werd er nog gezegd. “ Ik mis de veldrijders. Ik mis het ploeteren en mis die plons het water in... Want stiekem hoop je daar op bij de veldrijders.

Ik mis de gezelligheid! Ik mis alweer gewonnen. Ik mis de boeren, ik mis de boerinnen! Ik mis de lieve koeien! Ik mis de kalfjes! Ik mis de suikerspin. Ik mis de turbooooo! Ik mis het botsen. Ik mis het feest! Ik mis het rad van avontuur. Ik mis het dansen! Ik mis heyyy lang niet gezien... Ik mis het wijntje, Ik mis het biertje! Ik mis het bittertje! Ik mis de proost. Ik mis nog ééntje dan. Ik mis nog één met de jas aan. Ik mis, nou je hebt me overgehaald. Ik mis ja lekker doe maar. Ik mis balletje balletje. Ik mis de vrolijkheid van mensen! Ik mis het slenteren. Ik mis het pierewaaien. Ik mis de poffertjeskraam!

Ik mis het samen met jou! Ik mis het samen met hem. Ik mis het samen met haar. Ik mis het samen met hen. Ik mis het samen met elkaar! Ik mis vroeger en ik mis het nu! Ik mis alles wat samen komt, kwam, was en is. Ik mis jou Koeiemart! Ik voel in alles dat ik je zo mis.

Gelukkig is er nog de snertweek en slaan veel mensen de handen inéén. Echt geweldig! Maar serieus, wat een snertjaar, wat een snertmaand, wat een snertweek! En echt wat wordt het dit jaar een ontzettende snertdag! Het enige wat ik niet mis is de kater...

De column van Mirte Damen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden