Foto: © STUDIO 81; Henk van der Stouw
Aangeboden door Blokhutwinkel.nl

Alles wat je moet weten over een kapschuur

Houd je van een tuin met een landelijke uitstraling? Dan is een houten kapschuur echt iets voor jou! Sfeer, uitstraling, opberg- en relaxruimte gaan hand in hand. De specialisten van Blokhutwinkel.nl vertellen je in deze blog alles wat je moet weten over kapschuren.  

De naam zegt het al: kapschuur. Door de unieke dakvorm – een zadeldak met kort en lange kant - is dit soort overkapping direct herkenbaar. De kapschuur heeft zijn oorsprong in de agrarische cultuur, dus voegt een kapschuur direct landelijke stijl toe aan je perceel, tuin en woning.

Multifunctioneel

Veel mensen kiezen voor een kapschuur omdat het ontwerp heel praktisch is. De tuinspullen vinden er hun plek, maar een hoekje reserveren als fietsenberging of als houtopslag kan ook. De kapschuur als carport gebruiken is natuurlijk helemaal in lijn met de oorsprong. De boeren parkeren er immers hun tractoren, aanhangers en ploegen onder.

Houtsoorten

Kapschuren worden gemaakt van douglas -, lariks-, grenen- of vurenhout. Elke houtsoort heeft zijn specifieke eigenschappen. Douglas en lariks (of larix) zijn hardhoutsoorten die erg stevig en duurzaam zijn, dus perfect om een kapschuur van te maken. Qua kleur is Douglas iets meer roze en Lariks iets meer gelig. Bij scherp geprijsde kapschuren wordt vaak voor Noord-Europees grenen- of vurenhout gekozen. Deze soorten verlangen wel iets meer onderhoud.

Varianten

Een kapschuur is te koop in vele creatieve varianten. Door een gedeelte dicht te maken ontstaat een kapschuur met garage of een kapschuur met afsluitbare berging. Het leuke is dat je de beschikbare ruimte zo heel slim benut. Je auto en/of je spullen staan droog terwijl het open deel van de kapschuur bijvoorbeeld fungeert als veranda om genieten met het hele gezin. 

Maatwerk kapschuur

Heb je speciale wensen, en wil je een kapschuur op maat laten maken? Het team van Blokhutwinkel.nl denkt graag met je mee! Wil je een L-vormige kapschuur omdat het goed op je perceel past? Maak een schets en neem contact met ons op. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld een hoekmodel kapschuur zoekt of een overkapping aan je kapschuur wenst.

Zelf bouwen of laten bouwen?

Blokhutwinkel.nl laat je de keuze: de kapschuur laten bouwen (bij sommige modellen standaard inbegrepen) of de kapschuur ontvangen als bouwpakket. Kopen inclusief montage betekent dat je nergens omkijken naar hebt, want de ervaren monteurs monteren en plaatsen de kapschuur op de plek die je wenst.

Wil je zelf de kapschuur opbouwen? Dan is het goed om te weten dat iedere kapschuur vergezeld gaat met een duidelijke bouwtekening en montagehandleiding. Hierop kun je precies zien hoe de kapschuur gemonteerd moet worden. Voor aanvullende informatie over fundering, de levering en montage kun je bovendien de kennisbank op Blokhutwinkel.nl raadplegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden