Foto:
Aangeboden door Springcast.fm

Podcasts luisteren in Woerden neemt toe in populariteit

Het luisteren, opnemen en verspreiden van podcasts wordt sinds dit jaar steeds populairder in en rondom Woerden. Meer inwoners van Woerden luisteren podcasts, wat extra goed zichtbaar sinds het begin van de coronacrisis. Men ervaart dat het luisteren van podcasts niet alleen het kennisniveau vergroot, maar ook helpt te ontspannen. Daarnaast worden podcasts ook meer ingezet door ondernemers, waarmee zij hun doelgroep beter te bereiken en hun afzetgebied vergroten. Maar waarom is podcasten ineens zo populair?

Podcasts bestaan al jaren en zijn dus niet nieuw, ook niet in Nederland. Wel is het zo dat podcasts met name dit jaar sterk in populariteit zijn toegenomen en de verwachting is dat podcasts in de komende jaren alleen maar populairder gaan worden. Niet voor niets zeggen grote techbedrijven als Google, Apple en Spotify flink in op podcasts. In Amerika, het land waar de podcast vandaan komt, zijn podcasts al een aantal jaren erg populair en worden podcasts honderden miljoenen keren per maand geluisterd. Sinds enkele jaren is deze trend ook in Nederland zichtbaar en het luisteren van podcasts wordt versterkt door de coronacrisis. 

Gemak is een van de belangrijkste redenen voor het luisteren van een podcast. Tijdens veel situaties is het mogelijk om een podcast te luisteren, mede omdat je niet afhankelijk bent van een locatie. Het enige wat je nodig hebt is internet, een smartphone en koptelefoon of speakers. Hardlopen, fietsen of autorijden zijn ideale momenten om een podcast te luisteren. Niet alleen leeg je je hoofd, ook doe je meer kennis op en besteed je je tijd nuttig. Voor elk denkbaar onderwerp is er tegenwoordig wel een podcast. Is het niet in het Nederlands, dan is het wel in het Engels. Doordat techgiganten zoals Google, Apple en Spotify flink inzetten op podcasts is het luisteren van podcast op elk apparaat mogelijk en daardoor toegankelijk voor iedereen.

Podcast gebruiken als marketingkanaal

Niet alleen gebruik je podcasts om meer te weten te komen over onderwerpen, en dus je kennis te vergroten, ook worden podcasts inzet als marketingkanaal. Voor ondernemers uit Woerden biedt dit goede en belangrijke kansen, zeker in deze bijzondere coronaperiode. Met een podcast heb je een goede mogelijkheid om een (andere) doelgroep te bereiken, zonder dat je aan een locatie gebonden bent. Door in te zetten op een podcast straal je expertise en autoriteit uit, terwijl dit door je luisteraars niet als reclame ervaren wordt. Met een podcast biedt je toegevoegde waarde, waar je als (lokale) Woerdense ondernemer van profiteert. Podcasts kunnen vanzelfsprekend geluisterd worden door mensen in elke willekeurige regio, waardoor je niet aan een locatie gebonden bent. Ben je van plan om podcasts te maken? Houdt er rekening mee dat je podcast hosting benodigd bent. Podcast hosting wordt door meerdere bedrijven verzorgd, waaronder de Nederlandse podcast hoster Springcast.fm. Een podcast hoster zorgt ervoor dat jouw podcast als audiobestand op een server wordt geplaatst. De podcast players, zoals die van Google, Spotify en Apple, streamen de podcast vervolgens. Deze podcast players zijn dus geen hosting platformen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden