<p>Koeien lopen de straten van Woerden. Foto: Robert Roozenbeek</p>

Koeien lopen de straten van Woerden. Foto: Robert Roozenbeek

(Foto: Robert Roozenbeek)

Bijzondere film over Koeiemart

Vier weken geleden had niemand verwacht dat er een Koeiemart-Film zou worden gemaakt. En nu is deze al ruim 120.000 keer bekeken! "Het is echt een bijzondere ervaring wat er gebeurt. Voor veel mensen is dit een rare en ook nare tijd. Daarom willen wij met deze film een kleine glimlach toveren bij de mensen. Volgens mij is dat meer dan gelukt", vertelt Jessica Rateland glunderend.

woerden - Rateland: "Samen met buurvrouw en mede-creatieveling en omdenkster Mirte Damen die het script schreef en het regisseerde, produceerden we deze film. En nu hebben we zelfs een wandeling! Dat wisten we vorige week echt nog niet. Het idee ontstond woensdag in de middag. Doordat we nog iets extra’s wilden doen, omdat zelfs ook de poffertjeskraam helaas weg moest. Iedereen was direct enthousiast en met de ondersteuning van de gemeente Woerden en ESH Media gingen we aan de slag."

Fotograaf

Een belangrijke persoon in het initiatief is de fotograaf. "Robert Roozenbeek was onze set fotograaf en wij hadden geweldige foto's van hem. We hebben ze uitgezocht en toen was de Koeiemart-Film wandeling daar. Een wandeling dwars door het centrum die begint bij het Exercitieveld en eindigt op de Vosbrug. Je loopt de korte Koeiemart-Film en als je niet naarbuiten kunt hebben een digitale wandeling voor je."

Een paar honderd mensen liepen de route al. En ze waren direct zo enthousiast, dat ze graag een blijvende herinnering wilden. "Onze mails stromen vol met aanvragen voor posters, ansichtkaarten en zelfs een kalender. Toen hebben we maandag besloten deze te laten maken. Per toeval kwam er een marktkraam vrij, dus komende woensdag staan we op de markt en kan iedereen zelf de posters kopen. Aan de kalender werken we nog. We zijn een stichting en niet uit op winst, maar we willen graag voor de toekomst mensen die glimlach en verwondering blijven geven. Net zoals afgelopen zomer met Pracht op de Gracht."

De eerste woensdag na 20 oktober is de Woerdense Koeiemart. Een groot feest in het centrum van Woerden met koeienshows, kermis, een grote markt en allerlei andere activiteiten.Vanwege corona kon de Koeiemart in 2020 niet doorgaan. De eerstvolgende Koeiemart is op 27 oktober 2021.

Koeiemart

onze mails stroomden vol voor aanvragen van posters

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden