Foto: Dupont, Carla

Publieksbalie Oudewater en Woerden tijdelijk gesloten

WOERDEN - Het is tijdelijk niet mogelijk langs te komen bij de balie in het gemeentehuis van Woerden en op het stadskantoor in Oudewater. Drie medewerkers van burgerzaken zijn besmet met het coronavirus. Zij hebben milde klachten. Team burgerzaken werkt voor beide gemeenten. Uit voorzorg is daarom de balie morgen gesloten. Zowel Oudewater als Woerden werken op afspraak. Vanavond nog wordt iedereen die morgen een afspraak heeft gebeld. Samen wordt gekeken naar een oplossing. Zo gauw het mogelijk is wordt de dienstverlening hervat. Mensen met vragen kunnen de gemeente vanaf morgenochtend bellen. Het telefonisch informatiepunt 14 0348 is gewoon open. 

Besmetting ondanks voorzorgsmaatregelen

Al sinds de eerste coronagolf treft de gemeentelijke organisatie maatregelen om te voorkomen dat medewerkers en bezoekers van het gemeentehuis en stadskantoor besmet raken met het coronavirus. De medewerkers werken waar mogelijk thuis. Voor sommige functies, zoals de baliemedewerkers, is dit onmogelijk. Tussen baliemedewerker en bezoekers zit een plexiglas scherm. Bovendien geldt sinds enkele weken een mondkapjesplicht. Dat de besmetting desondanks heeft plaatsgevonden is een teleurstelling. Hoe de besmetting heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Dienstverlening op afspraak

Zowel de gemeente Woerden als Oudewater werken op afspraak. Heeft u een afspraak staan en kan deze niet doorgaan, dan wordt u hierover gebeld. De organisatie hoopt de dienstverlening zo snel mogelijk weer te kunnen hervatten. Wanneer de balie weer opengaat, is nu nog niet precies te zeggen. Hou hiervoor de website van de gemeente in de gaten. Voor spoedafspraken kunt telefonisch contact opnemen met de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden