Aangepaste vieringen Allerzielen in parochie Pax Christi

Regio - Op 1 en 2 november verzorgt de R.K. parochie Pax Christi in Oudewater, Woerden, Kamerik en Meije-Zegveld aangepaste Allerzielen vieringen. De coronamaatregelen maken dat de viering van Allerzielen en Allerheiligen dit jaar anders verlopen dan anders. Dit jaar worden de vieringen opgesplitst. 

“Voor kerkelijke vieringen geldt sinds kort een maximum van 30 bezoekers per viering. Het is een uitdaging om met vele vrijwilligers de vieringen ‘corona-proof’ te organiseren. We hadden ons ingesteld op bijeenkomsten van vele aanwezigen. Elk jaar komen er vele gelovigen naar de Allerzielen viering. Tijdens de viering worden de overledenen van met name het afgelopen jaar herdacht. De kerk zit dan compleet vol. We hebben de oplossing dit jaar gezocht in het splitsen van de vieringen. Zondag 1 november zijn er twee vieringen. Een om 10.00 uur en een om 19.00 uur. Op maandag 2 november is er een viering om 19.00 uur. Op deze manier kunnen we toch nog zoveel mogelijk nabestaanden de kans geven, hun dierbaren te herdenken. We adviseren iedereen om in ons kerkgebouw een mondkapje te dragen en zich warm te kleden. Het zal in de kerk kouder zijn dan gebruikelijk tijdens de vieringen omdat wij voor extra ventilatie in de kerk moeten zorgen.”

Aanmelden voor de extra viering kan nog
Omdat de geplande vieringen allemaal al vrijwel vol zitten wordt er een vierde viering op zondagmiddag 1 november 14.00 uur toegevoegdNabestaanden die zich willen aanmelden voor deze viering kunnen dit op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch doen via het centraal secretariaat van de Parochie Pax Christi 0348 203012. 

Het laatste nieuws over de herdenkingen is te vinden op de website www.parochiepaxchristi.nl.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden