Foto:
Aangeboden door Bynco

Online verkoop tweedehands auto’s groeit fors in coronatijd

In 2020 is de online verkoop van auto’s met 30 procent gestegen. Dat concludeert 

Bynco, de grootste occasionswebshop van Nederland. De reden van de groei lijkt gezocht te moeten worden in de huidige opmars van het coronavirus.

Geen fysiek bezoek

Het coronavirus - en de bijbehorende maatregelen - heeft grote gevolgen voor winkelend Nederland. Bezoeken aan fysieke winkels brengen risico’s met zich mee en veel niet-noodzakelijke aankopen worden dan ook tot een later moment uitgesteld. Bynco.com ziet echter een heel andere trend in de verkoopcijfers van 2020. Aangezien de occasions online bekeken én gekocht kunnen worden, is een fysiek bezoek aan een showroom is hierbij niet nodig. De online verkoop van de webshop kende in 2020 dan ook een groei van 30 procent. 

Trein en bus worden gemeden

Veel mensen die normaal gesproken met het openbaar vervoer reizen, zoeken in coronatijd naar een alternatief voor trein of bus. Ook dit draagt bij aan de stijging van de online verkopen van Bynco. Geen gedoe met mondkapjes, geen grote menigten; mensen kiezen in coronatijd tijden eerder voor de veiligheid en het gemak van de auto.

Niet alleen de verkoop, ook het aanbod groeit

Het is op Bynco.com niet alleen mogelijk om een auto te verkopen; ook je auto verkopen is mogelijk op de webshop. Hierin ziet Bynco dezelfde stijgende lijn terug als bij het verkopen. Niet alleen bij particuliere verkopers; ook bij autodealers. Aangezien veel dealers de bezoekersaantallen in de fysieke showrooms steeds verder terug zien lopen, kiezen zij er steeds vaker voor de auto online aan te bieden. Zo wordt de dealer geholpen met de verkoop en wordt het online aanbod voor de klant steeds groter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden