Foto: Harald Lakerveld

Eerste paal nieuwbouw Grozette in Woerden

Woerden - Op vrijdag 30 oktober is de eerste paal geslagen van de nieuwbouw van Grozette in Woerden. De nieuwbouw zorgt voor uitbreiding van productiemogelijkheden en schept de voorwaarden om te voldoen aan de hoge eisen voor voedselveiligheid en duurzaamheid. Grozette is specialist in strooibare kaasproducten en opgericht in 1963 en sinds 1973 gehuisvest in Woerden.

Met het slaan van de eerste paal is de bouw van fase 1 officieel van start gegaan. Echter door de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus, is de viering in zeer aangepaste vorm georganiseerd. Aanwezig waren directie en één medewerker. Deze medewerker, Kees van Gulik, is reeds 40 jaar in dienst van Grozette en heeft daarmee het langste dienstverband. In de dagen voorafgaand aan het slaan van de eerste paal konden alle medewerkers van Grozette hun naam op de paal zetten, symboliserend dat zij het fundament zijn van de nieuwbouw en daarmee van de toekomst. 

Planning werkzaamheden
De bouw is opgedeeld in twee delen. Fase 1 is de bebouwing van de grond naast het huidige pand. De oplevering van dit bouwdeel staat in het derde kwartaal 2021 gepland. Hierna wordt de bestaande bouw gesloopt en start de bouw van fase 2. De bouw zal naar verwachting eind 2022 gereed zijn.

Over Grozette
Grozette verwerkt al sinds 1963 kaas tot verse en droge strooibare kaasproducten voor retail, foodservice en industrie in verschillende snij- en verpakkingsvormen. Het bedrijf is destijds als familiebedrijf opgericht in Nieuwerbrug. Vanaf 1973 startte de bouw van de huidige productielocatie aan de Ohmweg in Woerden. Op dit moment exporteert Grozette naar 30 landen wereldwijd en zijn er 115 medewerkers werkzaam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden