Foto:

BAM Wonen start verkoop 42 appartementen De Houttuin in Woerden

Woerden - BAM Wonen is gestart met de verkoop van 42 koopappartementen in De Houttuin in Woerden. Het bedrijventerrein Nieuw Middelland wordt getransformeerd naar een nieuw stedelijk woon- en werkgebied. Op de locatie van het voormalige FNV-kantoor komt de nieuwe hotspot om te wonen en te ontspannen.

De Houttuin is onderdeel van de herontwikkeling van Middelland Noord, waar wonen en werken worden gecombineerd met andere stedelijke voorzieningen. Het project is ontstaan uit een samenwerking van onder andere de gemeente Woerden, woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen. In de Houttuin komen zes moderne en duurzame appartementengebouwen, met in totaal 265 huur- en koopwoningen. In de directe nabijheid van het aantrekkelijke centrum van Woerden en met het gemak van een NS-station op loopafstand.

Duurzaam en gezond leefklimaat
De appartementen zijn ontworpen door Groosman architecten en A3 architecten uit Rotterdam. De landschapsinrichting is van Karres en Brands uit Hilversum. In de opzet is veel aandacht voor groen, duurzaamheid, klimaatadaptatie en een gezond leefklimaat. Het parkeren wordt voorzien in een parkeergebouw, waar ook ruimte is voor kleinschalige voorzieningen die ondersteunend zijn aan de woningen.

Comfortabel en betaalbaar
De Houttuin wil een prachtige, gevarieerde buurt worden. Goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer en met alle voorzieningen vlakbij. Het project wil daarbij een duurzaam antwoord geven op de grote vraag naar comfortabele en betaalbare woningen in de regio Woerden. Start bouw is naar verwachting medio 2021 met een verwachte oplevering eind 2022.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met dinsdag 17 november inschrijven. Voor meer informatie over het project, zie www.dehouttuinwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden