Foto:

Gedenken tijdens de laatste zondag van kerkelijk jaar

Woerden - De Gereformeerde Kerk Woerden stelt op zondag 22 november tussen 13.00 en 17.00 uur de deuren van de Opstandingskerk open voor wie een geliefde wil gedenken, een kaarsje wil branden of behoefte heeft aan een gesprek. 

Op zondag 22 november wordt binnen de Gereformeerde Kerk Woerden (PKN) de laatste zondag van het kerkelijk jaar gehouden, ook wel Eeuwigheidszondag genoemd. Op deze dag worden de overledenen die het afgelopen jaar uit de kerk ontvallen zijn, herdacht. Normaal wordt bij dit gedenken ook iedereen uitgenodigd om iemand uit zijn of haar eigen midden te gedenken, onder andere door het aansteken van een kaars. Dit is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk en zijn de kerkdiensten in de ochtend alleen voor genodigden. 

Daarom stelt de Gereformeerde Kerk op zondagmiddag 22 november tussen 13.00 en 16.30 uur de Opstandingskerk open voor iedereen die persoonlijk wil gedenken, een kaarsje wil branden of met de predikanten Gertjan Robbemond en Joost Schelling in gesprek wil gaan. Om 16.30 uur wordt de openstelling van de kerk afgesloten met een korte afsluitende viering. Binnen en rondom de Opstandingskerk gelden vanzelfsprekend de richtlijnen van de overheid inzake het coronavirus.

De genoemde morgendiensten in de Kruiskerk en de Opstandingskerk zijn wel online te volgen, kijk daarvoor op de website van de kerk: www.pknwoerden.nl/gereformeerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden