<p>Lineke Brillemans van de Voedselbank Woerden (rechts) en Toos van Soest (links) die namens de drie kerken van Harmelen een deel van de boodschappen bij de voedselbank afleverde. &nbsp;</p>

Lineke Brillemans van de Voedselbank Woerden (rechts) en Toos van Soest (links) die namens de drie kerken van Harmelen een deel van de boodschappen bij de voedselbank afleverde.  

(Foto: eigen foto)

Succesvolle actie Harmelense kerken voor Voedselbank Woerden

Harmelen - De afgelopen weken hebben de diaconieën van de drie kerken van Harmelen karren vol boodschappen bij de voedselbank in Woerden kunnen afleveren dankzij alle Harmelenaren die gehoor gaven aan een spontane oproep aan inwoners om hun AH cadeaukaart die zij van de Postcodeloterij hadden gekregen te doneren.

Via Facebook en de verschillende kerkbladen werden inwoners van Harmelen opgeroepen mee te doen aan de actie en zo de voedselbank in Woerden te steunen. Hier is massaal gehoor aan gegeven. Mede dankzij Wendy van de Kwakbollen (de carnavalsvereniging van Harmelen) die haar Woerdense netwerk aansprak om ook mee te doen werden er maar liefst 175 cadeaukaarten bij de Nederlands Hervormde kerk, de St Bavokerk en de Open Poort afgeleverd.

Sommige Harmelenaren gaven aan hun kaart al weggegooid te hebben maar speciaal voor de voedselbank alsnog in hun blauwe kliko gedoken te zijn. De gedoneerde kaarten vertegenwoordigden samen een bedrag van 2300 euro, een geweldig bedrag waarvoor bij Albert Heijn boodschappen gedaan konden worden voor de Woerdense voedselbank. 

De kerken van Harmelen kijken terug op een zeer geslaagde actie, waar door heel veel mensen uit Harmelen en daarbuiten met hartverwarmend enthousiasme aan is meegewerkt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden