Foto: Archieffoto: Rachel van Westen

D66 Woerden stelt vragen over verlichting: ‘Stuk onveiliger geworden’

Woerden - D66 Woerden heeft het college vragen gesteld over de verminderde verlichting op en nabij fietspaden waar de ouderwetse straatverlichting is vervangen door energiezuinige led-armaturen. Voorheen was er veel extra omgevingslicht met als voordeel dat niet alleen de rijbaan voor auto’s, maar ook fietspaden volledig verlicht werden. Met de led-verlichting is de hoeveelheid omgevingslicht sterk verminderd. De verkeerssituatie is daarmee in de ogen van D66 een stuk onveiliger geworden op die locaties.

Saskia van Altena, fractievoorzitter van D66 Woerden: ‘Als ik in de avond door Woerden fiets, denk ik steeds vaker “Mag het licht aan?”. Ook vanuit de auto lijken fietsers en voetgangers steeds vaker uit het niets te verschijnen, zeker als ze minder goed werkende verlichting hebben.’

D66 is blij dat de straatverlichting in Woerden wordt vervangen door milieuvriendelijkere varianten, dit mag volgens de partij alleen niet ten koste gaan van de verkeersveiligheid. Eerder heeft de Woerdense afdeling van de Fietsersbond ook al aangegeven dat sommige fietspaden zo donker liggen, dat het onder het minimale verlichtingsniveau zit. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden