<p>Broers van Rijn druk bezig met de aanleg van de singel. Foto: W.H. Asyee</p>

Broers van Rijn druk bezig met de aanleg van de singel. Foto: W.H. Asyee

Boer helpt mee aan verbeteren biodiversiteit

Breukelen – afgelopen zaterdag heeft de familie van Rijn een houtsingel gerealiseerd aan de Geverscop. Het doel is het verbeteren van de zogenoemde droge dooradering. Kleine zoogdieren profiteren van het aanleggen en herstellen van landschappelijke elementen. Ze kunnen zich veiliger verplaatsen over grotere vrijwel aaneengesloten gebieden. Door het kiezen van inheemse beplanting, passend bij het landschap profiteren ook bijen, vlinders en andere insecten van de nieuwe singel.

“Ik werk graag mee aan het verbeteren van de biodiversiteit in het landschap” aldus van Rijn, die een stuk grasland van 375 m2 inruilt voor de vergroting van de biodiversiteit op zijn grond. De aanleg is volledig bekostigd uit het provinciale project aanleg en herstel van kleine landschapselementen. De coördinatie is in handen van het agrarisch collectief Rijn, Vecht en Venen in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht. 

De agrariër wordt alleen gevraagd om grond beschikbaar te stellen en een keuze te maken uit het aan te leggen of te herstellen element. Na aanleg wordt er een beheerovereenkomst aangegaan met het agrarisch collectief. Het project loopt in principe tot eind 2021. Mogelijke verlenging en uitbreiding naar andere gemeentes wordt op dit moment sterk overwogen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden