Foto:

Stadsmuseum Woerden weer open, online kunstkijken gaat nog vier weken door

Woerden - De strengere lockdown is voorbij: bibliotheken, theaters, bioscopen, pretparken, dierentuinen en musea mogen weer open. Stadsmuseum Woerden is blij dat de deur vandaag weer open mag, zodat bezoekers zelf oog in oog kunnen staan met de prachtige textielkunst in de tijdelijke tentoonstelling. “Kom dus genieten van de broodnodige ‘Vitamine C(ultuur)’. Juist nu!”

Natuurlijk gelden alle andere coronamaatregelen nog wel, zoals het registreren vanwege mogelijk contactonderzoek, reinigen van de handen en dragen van mondmaskers. De actuele informatie is steeds te vinden onder de nieuwsberichten op www.stadsmuseumwoerden.nl. Inmiddels zijn de provisorische gelpompjes vervangen door keurige staande dispensers, een signaal dat corona ons toch wat langer blijft lastig vallen dan we in juni voorzagen.

Online kunstkijken gaat nog 4 weken door
De deur is weer open, maar je kunt ook vanaf je luie stoel of keukentafel thuis blijven genieten van kunst in het museum. Tijdens de twee weken sluiting zijn we begonnen met Het Stadmuseum bij je thuis, korte online kunstkijk(half)uurtjes in Zoom op dinsdagochtend en woensdagavond. Vanwege de enthousiaste reacties gaan we daarmee door tot aan de kerstvakantie. Iedere week met een ander kunstwerk èn een andere manier van kijken. Je kunt dus elke week meedoen.

Samen met museummanager Arja van Veldhuizen verdiep je je in één van de fascinerende werken uit de tentoonstelling In den Vreemde, tien textielkunstenaars en de reizen van Bonifatius. Met de eenvoudige maar doeltreffende methode van Visible thinking gaat de groep in gesprek over het kunstwerk. Omdat je samen expres ‘langzaam kijkt’ ontdek je steeds meer en kun je extra genieten van het kunstwerk.

Wie zich aanmeldt ontvangt kort voor de bijeenkomst een link naar Zoom. Een handleiding daarvoor is te downloaden op de website van het museum.
Het kunstkijken duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Voorkennis is niet nodig, wel een computer of tablet met internetverbinding. Deelname is gratis, maar een donatie is welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden