Foto:

Live online groepslessen bij SportCity Woerden

Woerden - SportCity in Woerden is voor veel Woerdenaren en omwonenden de plek om te sporten en te ontspannen. Voor een deel doet men dat individueel, maar er is ook een grote groep trouwe leden die een of meerdere van de meer dan 75 live groepslessen volgen onder begeleiding van een vast groepje instructeurs. Deze instructeurs geven vaak al zoveel jaren les dat zij zich inmiddels wel tot het groepje “bekende Woerdenaren” mogen rekenen. 

“Nadat ons op 3 november het nieuws bereikte dat wij gedurende twee weken geen groepslessen mochten geven, wisten wij direct dat wij daarmee een hoop sporters en instructeurs teleur zouden stellen. Dus gingen wij op zoek naar een veilig alternatief om ervoor te zorgen dat iedereen toch in beweging blijft in deze tijd waarin wij veel aan huis gebonden zijn,” aldus vestigingsmanager Tom Buijs.

Zo ontstond het idee om onze populaire lessen via Zoom op een online manier toch bij heel Woerden en omstreken thuis aan te bieden. “Het was een aantal dagen werk om de apparatuur en techniek zo ingericht te krijgen dat dit op een goede en leuke manier thuis te volgen is, maar na het weekend konden de eerste “ Live Online Groepslessen” in Woerden van start gaan.”

In 10 dagen tijd hebben honderden van de SportCity leden zich opgegeven voor een van de tientallen live online lessen. “Zij hebben vanuit hun woonkamer, slaapkamer, zolder of schuur meegedaan met hun favoriete les en hun favoriete instructeur, met als klap op de vuurpijl de maandagavond waarop onze instructeurs en ‘Local Heroes’ Willie en Miranda samen de les BodyPump hebben gegeven. Zij hadden met maar liefst 76 deelnemers in eerste les.”

“Het is super om zoveel mensen tegelijk in beweging te krijgen en ondanks dat wij het allerliefste iedereen in een van onze groepsleszalen - op gepaste afstand – ontvangen, voelden wij via het beeldscherm dezelfde energie, passie en positiviteit ons door het beeldscherm tegemoetkomen als dat wij hier op de club altijd voelen. Blijf gezond en voel je goed!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden