Logo woerdensecourant.nl


Ouders die willen weten of het Kalsbeek College bij hun kind past, konden een webinar volgen.
Ouders die willen weten of het Kalsbeek College bij hun kind past, konden een webinar volgen. (Foto: Kalsbeek College)

Mooie ervaringen tijdens proeflessen op het Kalsbeek

Woerden - Woensdagmiddag hebben ruim 750 groep 8-kinderen proeflessen gevolgd op het Kalsbeek College. Ze hadden van tevoren zelf vakken uitgekozen en hun rooster van de middag samengesteld. Op beide locaties werden ze opgevangen door Kalsbeek-leerlingen die ze de weg wezen naar de aula.

Op locatie Bredius volgden de kinderen een theorie- en een praktijkles. Van biologie naar techniek en van Duits naar Economie& Ondernemen. “Wow, ze hebben hier een heel restaurant”, klonk het bewonderend. “En een kappersruimte, kijk daar maar”, vulde zijn klasgenoot aan. De animo voor de vmbo/mavo-locatie van het Kalsbeek College was groot: al weken geleden waren alle plekken vergeven. In februari wordt daarom een tweede ronde proeflessen georganiseerd. Zodra het programma rond is, kunnen kinderen uit groep 8 zich via de website aanmelden.

Vakkenpakket
Op locatie Schilderspark hadden de ruim 500 kinderen van tevoren een pakket gekozen. In drie lessen van een half uur leerden ze leuke dingen bij onder andere Engels, kunst, Latijn & mythologie en wiskunde. Kalsbeek-leerlingen begeleidden ze naar de juiste lokalen, waarbij zeker ook de brugschool niet overgeslagen werd. “Wat een fijn gebouw is dit”, was de reactie van een 11-jarige. En een ander: “Leuk om straks zowel hier als in het grote gebouw les te krijgen.”

Webinars
’s Avonds waren er voor het eerst in de geschiedenis twee Kalsbeek-webinars. Ouders en verzorgers konden zich hier van tevoren voor aanmelden en werden getrakteerd op informatieve bijeenkomsten waarin ze meer te weten kwamen waar het Kalsbeek College voor staat, hoe leerlingen groeien en wat voor mogelijkheden er zijn qua onderwijs, uitdaging en ondersteuning. Ruim 600 ouders maakten van deze digitale mogelijkheid gebruik.

In dit bijzondere coronajaar konden groep 8-kinderen op deze manier een goede indruk van de school krijgen. In januari, de maand waarin normaal gesproken allerlei open dagen plaatsvinden en de keuze voor een middelbare school gemaakt wordt, gaan de scholen in Woerden online de voorlichting verzorgen.

Het Kalsbeek College gaat een informatief en veelzijdig beeld van de school en zijn leerlingen neerzetten. In februari worden op beide locaties activiteiten voor kinderen georganiseerd. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden