Help Voedselbank Woerden de winter door!


magazijn Voedselbank Woerden
magazijn Voedselbank Woerden (Foto: Voedselbank Woerden)

Help Voedselbank Woerden de winter door!

Woerden - Op dit moment zijn er ruim 110 gezinnen in Woerden en omstreken die elke week naar de Voedselbank gaan. Mede vanwege corona stijgt het aantal deelnemers snel. Tegelijkertijd de kunnen de gebruikelijke inzamelingsacties niet of nauwelijks uitgevoerd worden. Elke keer is het weer de vraag of er voldoende voedsel is voor de gezinnen die van de Voedselbank afhankelijk zijn. Daarom organiseert Lionsclub Woerden Castellum Woerden een inzamelactie per straat. Iedere inwoner in Woerden kan op eenvoudige manier meedoen.

Doel is om per straat met de buren elke maand bepaalde voedingsmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank. Eén persoon per straat coördineert dit en plaatst een bak in de voortuin waar de lang houdbare producten worden verzameld. De straatcoördinator geeft maandelijks aan zijn/haar buren door aan welke producten er behoefte is. Vervolgens worden de ingezamelde producten één keer per maand door de vrijwilligers van Voedselbank Woerden opgehaald. De actie is volledig coronaproof.

Iedereen die straatcoördinator wil worden voor deze actie kan zich melden bij Lions Club Woerden Castellum Laurum via woerden.castellumlaurum@lions.nl. Inmiddels heeft een aantal straten zich gemeld. “Uitbreiding in alle kernen van Woerden is zeer gewenst! Laten we samen Voedselbank Woerden de winter door helpen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden