Week vol wetenschap en techniek op De Molenwiek


<p>Mad Science show. Tijdens de Techniekweek maken de leerlingen van De Molenwiek tijdens verschillende activiteiten kennis met techniek.</p>

Mad Science show. Tijdens de Techniekweek maken de leerlingen van De Molenwiek tijdens verschillende activiteiten kennis met techniek.

(Foto: Fee Driessen)

Week vol wetenschap en techniek op De Molenwiek

WOERDEN –  Een gekke professor, dansende rozijnen, werken met Bluebots, en een bezoek aan TechnoHUB. Het is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die de leerlingen van basisschool De Molenwiek hebben gedaan tijdens de jaarlijkse wetenschap &techniekweek.

De projectweek werd voor de groepen 3 tot en met 8 geopend met een workshop van Mad Science. Een professor liet de leerlingen allerlei proefjes zien die met elektriciteit en de begrippen aarden en geleiden te maken hebben. Zo stonden de haren bij enkele kinderen letterlijk overeind toen zij een grote geladen bol aanraakten en waren de kinderen zichtbaar onder de indruk van het vuur dat vrijkwam toen er een grote hoeveelheid elektriciteit op aluminium werd gedaan.

‘Wat is die vrachtwagen groot!’ ‘Kijk, hoe hoog hij is.’ Vol verbazing stonden de kinderen van groep 6 voor het raam te kijken naar de grote, zwarte trailer die de volgende ochtend voor de school parkeerde. Het was de Technobiel, een trailer van twee verdiepingen waarin de leerlingen op een leuke en vooral interactieve manier kennis maakten met techniek.

Ondertussen begonnen de kleuters met hun eigen technische ontdekreis. Zij werkten en speelden de hele week met zogenoemde Bluebots. Met deze robots leerden de kinderen programmeren en maakten ze taal -en rekenopdrachten. De techniekweek werd voor groep 7 en 8 afgesloten met een bezoek aan de TechnoHUB in Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden