Expositie Ariadne Leefoge in Galerie van Slagmaat


<p>Ariadne Leefoge in haar atelier te Klarenbeek.</p>

Ariadne Leefoge in haar atelier te Klarenbeek.

(Foto: Ton Kock)

Expositie Ariadne Leefoge in Galerie van Slagmaat

Woerden - Tot en met zaterdag 5 december toont galerie Van Slagmaat in haar expositieruimte schilderijen en tekeningen van Ariadne Leefoge, beeldend kunstenaar en docent uit Klarenbeek. Het is werk met een heel eigen signatuur: kleurrijk, indringend en met een grote gelaagdheid.

Die gelaagdheid zit niet alleen in haar materiaalgebruik maar ook in de thema’s die haar hebben geïnspireerd. ‘Thuiskomen’ is zo’n thema. 

Ariadne: “Thuiskomen is een begrip dat iedereen kent of ernaar verlangt. Het gaat veel verder dan de deur van je huis opendoen. Er zitten allerlei lagen onder dat woord. Het gaat om: weten wat de zingeving van je leven is, daaraan vorm geven, en vooral: durven thuis te komen bij jezelf. Om te worden wie je bent. Het is iets dat voor ieder mens heel essentieel is! Het is mooi als bezoekers van mijn expositie vanuit hun eigen ervaring en emotie herkenning vinden. Of troost wellicht.”

Ariadne (1961) volgde de vijfjarige opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar aan de kunstacademie Haarlem-Leiden. Ze woont en werkt aan de rand van het bos in Klarenbeek-Voorst.

Galerie Van Slagmaat ligt aan de Leidsestraatweg 36 in Woerden en is geopend iedere vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden