Heel veel blije mensen dankzij Recycle Sint


<p>Zou tweedehands cadeau&rsquo;s geven niet gewoon het nieuwe normaal moeten worden? Als het aan de initiatiefnemers van Recycle Sint ligt wel. Foto: Recycle Sint </p>

Zou tweedehands cadeau’s geven niet gewoon het nieuwe normaal moeten worden? Als het aan de initiatiefnemers van Recycle Sint ligt wel. Foto: Recycle Sint

Heel veel blije mensen dankzij Recycle Sint

Woerden - Zou tweedehands cadeau’s geven niet gewoon het nieuwe normaal moeten worden? Als het aan de initiatiefnemers van Recycle Sint ligt wel. De speelgoedruilbeurs werd afgelopen zaterdag voor het eerst in Woerden gehouden. Dertig mensen konden vrijdagavond hun speelgoed inleveren. Hier kregen ze waardepunten voor waarmee ze op zaterdag zo goed als nieuw speelgoed konden halen.

Recycle Sint is een initiatief van Zero Waste Groene Hart. De organisatie noemt het een succes, omdat er zoveel blije mensen waren. In totaal zijn er 25 mensen geweest om nieuw speelgoed uit te zoeken en die gingen met genoeg naar huis. Omdat er zo ontzettend veel werd ingeleverd zijn er ook nog eens dozen vol speelgoed geschonken aan de voedselbank, de speelotheek, een aantal statushouders en de Amerpoort.

“Een mooi initiatief”, noemen veel deelnemers het en tegelijkertijd “confronterend”, was een veelgehoorde reactie. “Mooi omdat iedereen al zoveel speelgoed heeft en het toch mooi is om er anderen blij mee te maken. En confronterend om dezelfde reden. Dat er dus zoveel speelgoed was, waarvan veel zo goed als nieuw of zelfs nieuw in de verpakking, en dat we normaal gesproken maar nieuw blijven kopen. Bij een beter milieu denken we vaak aan niet meer vliegen, minder auto rijden of geen vlees of kaas eten. Er zit echter een grote verborgen impact in de spullen die je koopt. Minder nieuwe spullen kopen is één van de makkelijkste dingen die je kunt doen om jou steentje bij te dragen aan een gezonde aarde. En wat is er nou mooier om je kinderen cadeau te geven? We hebben met dit initiatief maar weer eens gezien dat er voldoende speelgoed in omloop is om niet nieuw te hoeven kopen.”

De organisatie blijft ruilbeurzen organiseren. Er zijn al plannen om dit volgend jaar op tien plekken in Woerden en omgeving te laten plaatsvinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden