Schaatsen doen we dit jaar in Kamerik!


<p>Overdekte ijspret: deze winter voor kinderen tot en met twaalf jaar toch mogelijk binnen de gemeente Woerden. Foto: Boerderij De Boerinn</p>

Overdekte ijspret: deze winter voor kinderen tot en met twaalf jaar toch mogelijk binnen de gemeente Woerden. Foto: Boerderij De Boerinn

Schaatsen doen we dit jaar in Kamerik!

Kamerik - New York mag dan jaarlijks de schaatsbaan hebben in The Rockefeller Center in Manhattan, het wat kleinere Woerden blaast zijn partijtje aardig mee met de baan op het Kerkplein. Maar helaas komt deze baan er dit jaar niet. Gelukkig kunnen kinderen tot en met maart wel in het nabijgelegen Kamerik terecht.

Heel misschien, lees: na langdurig flinke kou, kun je er straks vanaf de Woerdense stadsgracht naartoe schaatsen. Maar ook zonder een dichtgevroren Kameriksche Wetering is Boerderij De Boerinn ‘the place to be’ voor jonge liefhebbers van sfeervol overdekt schaatsen. In de koeienstal is een heuse ‘ijsbaan’ ingericht. “De baan is niet van echt ijs maar van kunststof gemaakt”, vertelt directeur Hugo Oudejans. “Hij lijkt eigenlijk op een hele grote snijplank maar geeft wél de echte schaatsbeleving. De koek en zopie, kerstversiering en op het aanweige kinderpubliek afgestemde muziek maken het compleet.”

Toekijken
Waarom schaatsen hier wél kan en op het Kerkplein niet? “Deze baan is helemaal coronaproof volgens de RIVM-richtlijnen. Vooral doordat alleen kinderen tot en met twaalf jaar, voor wie de regels soepeler zijn, erop mogen. De meegekomen ouders kunnen op veilige afstand van de baan, en van anderen, toekijken. “Dat is gewaarborgd doordat hun plek duidelijk is aangegeven met een rood-wint afzetlint.” Ook de koek en zopie levert geen problemen op voor de veiligheid: de organisatie heeft in samenwerking met Tentop uit Woerden een ‘take-away’ systeem bedacht.

Ideaal dus om kinderen toch nog een dagje te kunnen laten schaatsen: of dat nu je eigen kinderen zijn, die van een buitenschoolse opvang of basisschool of de bezoekers van een kinderfeestje. Maar de andere mensen zijn ze niet vergeten, vertelt Oudejans opgetogen. “Voor de volwassenen en jongvolwassenen hebben we boerencurling. Na het schaatsen wordt de ‘ijsbaan’ omgetoverd in twee curlingbanen waarop met verzwaarde melkbusdeksels het populaire glij-spelletje gespeeld kan worden. Ook aan de bekende blauwe en rode ringen is gedacht. Met een beamer worden deze op de banen geprojecteerd, net zoals normaal op de baan bij het Kerkplein.”

Gouden trofee
Om het nóg leuker te maken is het zelfs mogelijk de ‘strijd’ aan te gaan in een een curlingcompetitie, met het ‘Gouden Melkbusdeksel’ als wisseltrofee. Genoeg leuks te doen dus tot en met maart in Kamerik voor gezinnen. En voor bijvoorbeeld collega’s die elkaar in deze thuiswerktijd wel weer eens in het echt willen ontmoeten. “De baan is mede mogelijk gemaakt door het ‘aanjaagbudget’ van de Koersgroep Recreatie & Toerisme”, benadrukt Oudejans. “Deze subsidie vanuit de gemeente Woerden heeft als doel om nieuwe initiatieven te stimuleren.”

Reserveren voor het schaatsen en/of het curlen kan via de website, www.deboerinn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden