Schuldhulpmaatje Woerden blij met 5000 euro van het Oranje Fonds


<p>Secretaris Jan Schenk en voorzitter Alwin Oerlemans presenteren aansluiting bij SchuldHulpMaatje.</p>

Secretaris Jan Schenk en voorzitter Alwin Oerlemans presenteren aansluiting bij SchuldHulpMaatje.

Schuldhulpmaatje Woerden blij met 5000 euro van het Oranje Fonds

Woerden - Dankzij het Oranje Fonds kan SchuldHulpMaatje in Woerden groeien. In de zomer is de lokale Stichting Maatjes voor Woerden aangesloten bij de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje. Met de financiële ondersteuning van het Oranje Fonds kan de lokale afdeling inwoners met schuldenproblematiek beter helpen door het bieden van een maatje, iemand die er voor hen is in deze lastige tijd.

SchulpHulpMaatjes zijn vrijwilligers die na een intake een intensieve driedaagse opleiding hebben gehad om mensen met (dreigende) schuldenproblematiek te helpen deze op te lossen. Maatjes voor Woerden zorgt voor de organisatie rond de SchuldHulpMaatjes en de contacten met de gemeente Woerden en ondersteunende organisaties, waaronder de lokale kerken.

Secretaris Jan Schenk: “Aansluiting van Maatjes voor Woerden bij SchuldHulpMaatje geeft ons lokaal de mogelijkheid om vrijwilligers op te leiden, zodat ze mensen goed kunnen begeleiden en leren wat te doen in lastige situaties.” Voorzitter Alwin Oerlemans: “Onze vrijwilligers zijn enorm gemotiveerd om er voor anderen te zijn, te luisteren en een helpende hand te bieden als je er alleen voor staat. Het is belangrijk te begrijpen wat er op je af komt als je in een schuldensituatie belandt. De training bereidt de vrijwilligers daarop voor.”

Maatjes voor Woerden is een jonge organisatie, die in april na een half jaar voorbereiding officieel is opgericht. Jan Schenk: “Het is bijzonder dat we in juli al konden aansluiten bij SchuldHulpMaatje en nu operationeel worden.” Alwin Oerlemans: “De financiële steun van het Oranje Fonds is essentieel zodat we de organisatie goed kunnen opzetten en vrijwilligers kunnen trainen. We zijn onder de indruk dat iedereen wil meehelpen dit probleem aan te pakken.”

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voorstaat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden