Scouting Woerden krijgt een nieuw bestuur


Foto: Lex Vroemen van Amstel

Scouting Woerden krijgt een nieuw bestuur

Woerden – Afgelopen vrijdag 20 november is er unaniem gestemd voor de aangestelde kandidaten. Na bijna 11 jaar voorzitter te zijn geweest van Scouting Woerden stopt Martijn Koelink bij het bestuur en verwelkomt Scouting Woerden de nieuwe voorzitter Dirk-Willem (DW) Huizinga. Huub Smits zal het penningmeesterschap na 12,5 jaar overnemen van Dirk-Willem (DW) Huizinga.

12,5 jaar geleden solliciteerde Dirk-Willem voor het penningmeesterschap, maar werd hij tijdens zijn sollicitatiegesprek raar aangekeken. “Ze vonden dat ik er eigenlijk een beetje te netjes uitzag voor scouting. Ik had een pak aan, omdat ik net uit werk kwam en geen tijd had om mijn werkkloffie uit te trekken.” Tegenwoordig is er binnen de organisatie veel veranderd, zo ook voor Martijn. In 2010 werd Martijn voorzitter en vertegenwoordigde hij toen de jongere generatie in het bestuur. Martijn was hét boegbeeld van Scouting Woerden.

Toekomst ScoWo
Het bestuur heeft besloten om het afgelopen kwartaal zogezegde ‘coronakorting’ aan te bieden, om ouders niet de gehele contributie te laten betalen. De impact van het coronavirus is helaas ook te zien in de begroting van Scouting Woerden. Wel heeft de organisatie nieuwe energie binnengehaald met Dirk-Willem als voorzitter en Huub als penningmeester. Het nieuwe bestuur zal zich samen met de leiding al snel storten op de projecten binnen Scouting Woerden, zoals het financieren van reparatie van het dak en het vernieuwen van kampeermaterialen. Ook zal de grasmaaier vervangen moeten worden, die naar jaren trouw in dienst het uitgebreide terrein niet meer bij kan houden.

Knus bij de kerstboom
Knus bij de kerstboom én doneren aan ScoWo? En dat al vanaf 29,95 euro! Draag bij aan de ontwikkelingen van kinderen die spelenderwijs leren, koop je kerstboom dit jaar bij Tafelronde Woerden 185!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden