Wethouder Bolderdijk overleeft motie van wantrouwen


Archieffoto: PR

Wethouder Bolderdijk overleeft motie van wantrouwen

Woerden - Wethouder Arthur Bolderdijk (LijstvanderDoes), die verantwoordelijk wordt gehouden voor verkeerschaos Woerden, heeft vannacht een motie van wantrouwen overleefd. 

Het was Progressief Woerden die een motie van wantrouwen indiende naar aanleiding van de verkeerssituatie rond de Oostdam. Dat het verkeer zo vastloopt heeft te maken met de werkzaamheden die her en der in Woerden tegelijkertijd worden uitgevoerd. Met het afsluiten van de Oostdam was de chaos compleet. Wethouder Bolderdijk is primair verantwoordelijk voor alles wat er komt kijken bij de renovatie van de duiker in die weg. Die klus is vorige week begonnen en duurt anderhalf jaar.

“De wethouder reageert onvoldoende adequaat op deze situatie en geeft er geen blijk van in control te zijn’’, aldus Jelmer Vierstra van Progressief Woerden tijdens het spoeddebat dat donderdagavond over de kwestie werd gehouden. Hij stelt dat Bolderdijk als de motie zou worden aangenomen direct zijn ontslag had moeten indienen. De VVD ging daar niet in mee. Nadat Vierstra die zin uit de motie had gehaald, kon hij rekenen op steun van de liberalen. Reem Bakker (Woerden voor Democratie) wil eveneens van Bolderdijk af. “Het is met deze wethouder uitkijken naar het volgende struikelblok.”

Motie verworpen
Kort na middernacht werd de motie verworpen met 22 stemmen tegen en 9 voor. Of de tegenstemmers Bolderdijk het wethouderschap nog gunnen is niet duidelijk. Men vreest alleen dat met het vertrek van de wethouder Woerden nog verder van huis is. Een opvolger zoeken zou mogelijk leiden tot meer vertraging voor de oplossing rondom het verkeersprobleem rond de Oostdam. Tegenstemmer Sterk Woerden ziet de motie dan ook als een laatste waarschuwing voor Arthur Bolderdijk.

De werkzaamheden aan de Oostdam (waar een ingestorte duiker wordt vervangen) gaan anderhalf jaar duren. Ook het werk aan de Boerendijk kost een flinke tijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden