[Aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl] 3x leuke fietsroutes rondom Woerden + handige tips!


Foto:
Aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl

3x leuke fietsroutes rondom Woerden + handige tips!

Woerden ligt in een prachtige, veelzijdige omgeving, in het Groene Hart. Behalve van een schitterende natuur kun je hier ook genieten van diverse overblijfselen uit een lang en woelig verleden. Kortom, het is zeer de moeite waard om regelmatig een verkenningstocht met de fiets te maken! Uiteraard zijn er veel meer (bestaande) fietsroutes te vinden, online en bij de VVV. Maar wij hebben alvast drie leuke fietsroutes voor je geselecteerd om je te inspireren.

Kaasroute

Nederland is een echt kaasland en vooral in deze regio, waar koeien de ruimte hebben om lekker te grazen, kent de kaasindustrie een rijk verleden. Begin bij het Kaaspakhuis Woerden. Doe mee aan een rondleiding, leer er alles over hoe kaas wordt gemaakt en bewonder de opleg, waar de kazen liggen te rijpen. Daarna gaat de tocht verder naar Kaasboerderij de Graaf, waar je afstapt en even kunt meegenieten van het boerenleven. Daarna klim je weer op je ijzeren ros en peddel je naar Bodegraven. Een prachtig stadje met, je raad het al, het Kaasmuseum. Als extra bonus maak je natuurlijk ook een stop bij het imposante en elegante Fort Wierickerschans en onderweg geniet je van het prachtige landschap. Tip: vraag bij het VVV Woerden naar het CheeseValley arrangement.

Historische route

De route begint al bij de prachtige historische gebouwen in Woerden, zoals Kasteel Woerden. Fiets daarna door de polders, ontdek schilderachtige dorpjes en vervolg je route naar de fraaie plaats Haarzuilens en het eeuwenoude, gelijknamige fort. Trap verder naar Kasteel Montfoort en het bijbehorende, sprookjesachtige dorp.

Veenweideroute

Een veelzijdige route door het groene veenweidegebied ten westen van Utrecht. Het werd gevormd door eeuwenlange afzetting van klei en zand door de (Oude) Rijn. Start bij  Bezoekerscentrum ‘Oortjespad’ om meer over het veenweidegebied te leren. Je tocht brengt je ook door de nieuwe Vinex-locatie Leidsche Rijn waar je van moderne architectuur geniet. Deze route leidt je eveneens langs Haarzuilens: een prachtige plek voor een lunchpauze op één van de vele terrasjes.

Tips voor je fietstocht

Kijk ook eens online voor andere (bestaande) routes, want die zijn er heel veel. Je kunt ook je eigen route uitstippelen door gebruik te maken van de handige fietsknooppunten. 

* Zorg dat je fiets in goede staat is. Controleer banden, verlichting, remmen en ketting en repareer kleine gebreken indien nodig.

* Kies een mooie dag uit zonder weersextremen en vertrek op tijd. Zo heb je ruim de tijd voor leuke tussenstops en hoef je niet te haasten om op tijd weer terug te zijn. 

* Neem regenkleding, bescherming tegen de zon en water mee. Ook je mobiele telefoon en portemonnee mag je uiteraard niet vergeten.

* Zorg voor goede sloten met minstens ART-3 keurmerk. Zet je fiets op slot in een beveiligde stalling of op een in het zicht liggende plek. Bevestig het slot van een slotenspeciaalzaak, indien mogelijk, aan een vast object zoals een lantaarnpaal of een bank. Combineer ook altijd twee verschillende sloten met elkaar. Zo is een kettingslot een ideale combinatie met een ringslot.

* Fiets je met kinderen? Maak de route dan niet te lang en zorg voor leuke bezienswaardigheden en pauzeplekken onderweg. Laat je kind voor fietsen en pas je tempo aan hem/haar aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden