<p>Veronica Groen in &rsquo;t Wout (links op de foto) en Angela Groothedde buigen zich over de interieurschetsen van &lsquo;hun&rsquo; Logeerhuis. Foto: Jos Borghols</p>

Veronica Groen in ’t Wout (links op de foto) en Angela Groothedde buigen zich over de interieurschetsen van ‘hun’ Logeerhuis. Foto: Jos Borghols

De twee gezichten van Logeerhuis Bredius

Woerden - Logeerhuis Bredius, het nieuwe logeerhuis voor Woerden en omstreken, is weer een stap dichterbij. Per 1 december zijn de twee coördinatoren aangesteld die samen het gezicht van Logeerhuis Bredius gaan vormen, Veronica Groen in ’t Wout en Angela Groothedde. Met z’n tweeën gaan ze straks, fulltime, de vrijwilligers die het logeerhuis bemensen, coachen en ondersteunen in hun dagelijkse werk.

Logeerhuis Bredius wordt vanaf 1 maart 2021 de plek waar mantelzorgers hun zieke partner, vader of moeder voor een fijne week vakantie kunnen brengen. Het wordt een warm huis, met het accent op welzijn naast goede zorg, persoonlijke aandacht, een huiselijke sfeer en gezellige activiteiten voor de logé.  De wetenschap dat de zorg voor hun dierbare goed geregeld is, geeft de eigen mantelzorger van een logé rust. Zo kan de mantelzorger zelf ook genieten van een paar dagen voor zichzelf.

Nieuw vrijwilligersteam
De twee nieuwe coördinatoren vinden het een prachtige uitdaging om het nieuwe vrijwilligersteam vorm te geven. Vrijwilligers worden overigens van harte uitgenodigd zich aan te melden.

“Ik kijk er naar uit om samen met Veronica en de vrijwilligers een goed lopend Logeerhuis op te bouwen”, zegt Angela Groothedde (52), geboren en getogen in Woerden. Angela vindt het Logeerhuis een goed, zelfs noodzakelijk initiatief. De functie van coördinator sluit goed aan op haar ervaringen in de ouderenzorg. Ze werkte hiervoor in Woonzorgcentrum Gaza in Harmelen, in een leidinggevende functie.

Haar nieuwe collega Veronica Groen in ’t Wout (55) heeft gewerkt als coördinator bij  de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Daarnaast geeft zij trainingen aan vrijwilligers in de terminale zorg. Ze heeft veel ervaring in het werken met- en begeleiden van vrijwilligers. “Vanuit mijn werkervaring en ook privé weet ik hoe fijn het is je taken als mantelzorger (tijdelijk) te kunnen delen of overdragen.” Net als Angela vindt ze het mooi om iets te betekenen voor mensen die niet terminaal zijn, maar wel zorg nodig hebben. “Juist dan is een levendige plek, waar ieders mogelijkheden goed vervuld kunnen worden, belangrijk”.

De coördinatoren zijn vanaf 1 december bereikbaar via info@logeerhuisbredius.nl. Elke logeeraanvraag begint met een gesprek met een van beiden.

Wie betaalt voor ‘vakantie’ in het Logeerhuis?
Meestal wordt een verblijf in het Logeerhuis vergoed door de gemeente. Dat gebeurt vanuit de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ook de WLZ, de Wet Langdurige Zorg, kan hierin voorzien. Daarnaast dragen ook maatschappelijke fondsen soms bij aan het verblijf. Het Logeerhuis helpt potentiële logés graag om uit te zoeken hoe het voor hen persoonlijk zit.

En er is nog wel wat geld nodig voor het blijvend goed laten draaien van dit huis, waar straks inwoners van Woerden en omgeving terecht kunnen. Giften en donaties blijven dus heel erg welkom. Op de website van het Logeerhuis, www.logeerhuisbredius.nl, staat een linkje  naar de crowdfundingactie. Ook via de site van www.whydonate.nl is Logeerhuis Bredius te vinden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden