Kerstbomen voor het goede doel: ‘Voorverkoop gaat ongekend hard'


<p>Florian Bos (links) en Tim van Haperen (rechts) overhandigen een kerstboom aan de burgemeester. Foto: Alex de Kuijper</p>

Florian Bos (links) en Tim van Haperen (rechts) overhandigen een kerstboom aan de burgemeester. Foto: Alex de Kuijper

(Foto: Alex de Kuijper)

Kerstbomen voor het goede doel: ‘Voorverkoop gaat ongekend hard'

Woerden - De heren van de Woerdense Tafelronde laten weten dat bijna de helft van de kerstbomen al verkocht. Met de verkoop van 550 Nordmannen hopen de Tafelaars 11.000 euro op te halen voor het goede doel. Dinsdagmorgen heeft burgemeester Molkenboer een kerstboom in ontvangst genomen.

Ieder jaar organiseert de Tafelronde in Woerden een kerstbomenverkoop voor het goede doel. De kerstbomen of de Goededoelenboom zoals ze zelf zeggen, wordt pas na Sinterklaas verkocht. “We willen de oer-Hollandse Sinterklaastraditie niet in de weg zitten,” zegt commissievoorzitter Florian Bos. “Daarbij komt dat wij vrijwilligers zijn, tien dagen lang verkopen is lastig te plannen.” Hoewel de vraag naar kerstbomen steeds eerder komt. “Ik denk dat mensen nu nog meer behoefte hebben aan het gezellige kerstgevoel dat een boom brengt”.

Ze verwachten meer bomen te verkopen dan vorig jaar. Toen zijn ruim 500 bomen verkocht, dit jaar komt de groei naar 550. “Misschien moeten we op de donderdag alweer extra bestellen. De voorverkoop gaat ongekend hard.” De serviceclub, die alleen uit jonge mannen bestaat (als je 40 bent dan moet je de ‘Tafel’ verlaten), vindt dat het verkopen in de kou ook symbool staat voor het goede en harde werk dat door de goede doelen het hele jaar door wordt verzet. “Het verbroederd, zelfs op 1,5 meter,” aldus Bos.

Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar Freedom Trough Education, een organisatie die in India scholen bouwt voor kansarme kinderen. “We hebben eerder geld ingezameld voor een school en deze hebben we twee jaar geleden ook bezocht”. Dichterbij huis is Scouting Woerden. Rondom de bermen en dijken bij de scouting worden bloemen gezaaid zodat wilde bijen voldoende voedsel kunnen verzamelen. Ook moet er met het opgehaalde geld meerdere bijenkasten geplaatst worden. Naast het terugbrengen van biodiversiteit is er ook een educatief aspect. Het is de bedoeling om bomen en struiken te voorzien van informatie over de plant. Zo worden de kinderen spelenderwijs wijzer.

Kerstbomen zijn te bestellen via www.goededoelenkerstboom.nl vanaf 29,95 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden