Spiksplinternieuwe huiskamer voor bewonersinitiatieven binnenstad!


<p>Scholieren van het Futuracollege hebben geholpen met de inrichting. Foto: Stichting Buurtwerk</p>

Scholieren van het Futuracollege hebben geholpen met de inrichting. Foto: Stichting Buurtwerk

Spiksplinternieuwe huiskamer voor bewonersinitiatieven binnenstad!

Woerden - Sinds kort heeft Stichting Buurtwerk een spiksplinternieuwe ruimte voor bewonersinitiatieven tot zijn beschikking in de bibliotheek aan de Meulmansweg. Voorlopig zal dit de Huiskamer genoemd worden, maar er wordt gezocht naar de passendere naam. “We willen graag de gebruikers van de ruimte daarin betrekken.”

De ruimte is bedoeld voor alle bewoners van de binnenstad. Een plek waar de mensen zich thuis voelen, kennis kunnen delen, iets kunnen leren, elkaar ontmoeten en voor anderen van betekenis kunnen zijn. De huiskamer is dan ook een laagdrempelige plek voor ondersteuning, doorverwijzing en verbinding.

Er wordt samengewerkt door verschillende partijen: de bibliotheek, Hart voor Woerden, Abrona en Buurtwerk. Zij bouwen samen met buurtbewoners aan activiteiten op informatief, creatief, educatief, sociaal en cultureel gebied, waardoor de samenleving sterk wordt. Scholieren van het Futuracollege hebben geholpen met de inrichting, die tot stand is gekomen met behulp van Sophie Breunesse, bewoner van de binnenstad en mede-eigenaresse van Domez.

Er mag gelukkig weer meer en we gaan voorzichtig aan van start. Een aantal initiatieven gaat wel pas van start als de maatregelen versoepelen, omdat initiatiefnemers het op dit moment vanwege corona te risicovol vinden. Een aantal activiteiten voor jongeren - zoals de meidenclub – is al wel gestart.

Verder is een afspraak te maken met de buurtverbinder voor 1 op 1 uitleg op het gebied van digitale vaardigheden, in samenwerking met de verschillende dorps- en buurthuizen, bibliotheek, Kwadraad en Wij zijn Woerden. Voor iedereen die met telefoon, tablet of pc via (beeld)bellen contacten wil gaan onderhouden.

Info en contact
Voor info over bestaande activiteiten, ideeën over de programmering, betrokkenheid bij het project, ontwikkelen van activiteiten en hulp bij het opzetten van een bewonersinitiatief kunt u contact opnemen met buurtverbinder Inger van Dijk via inger.vandijk@buurtwerk.nl of app/bel 0624192250. Op maandag van 10.00 tot 12.00 uur is zij op afspraak aanwezig in de huiskamer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden