Restaurant El Rey en Voedselbank Woerden lanceren leuke samenwerking!


<p>&nbsp;Elias Bom van Voedselbank Woerden en Junior Brandenburg van El Rey. Foto: Onno Schmitz</p>

 Elias Bom van Voedselbank Woerden en Junior Brandenburg van El Rey. Foto: Onno Schmitz

(Foto: onno schmitz)

Restaurant El Rey en Voedselbank Woerden lanceren leuke samenwerking!

Woerden - Tijdens de eerste horecasluiting door corona heeft El Rey het initiatief genomen om met collega-restaurants de handen ineen te slaan voor een vernieuwend spaarsysteem waarbij gasten met behulp van hun bestellingen gezamenlijk spaarden voor maaltijden voor eenzame ouderen via stichting Thuishuis. Aan dit spaarsysteem wordt nu in samenwerking met Voedselbank Woerden een vervolg gegeven.

Vanaf volgende week sparen gasten van El Rey voor 25 euro aan bestellingen een Solidari-sticker. Vijf stickers maken een volle Solidari-spaarkaart die weer ingeleverd kan worden bij een opvolgende bestelling. El Rey doneert vervolgens namens de spaarder een anonieme waardebon van 18 euro aan de Voedselbank die deze op haar beurt doorgeeft aan klanten. Zij kunnen op hun beurt volstrekt anoniem deze reguliere waardebonnen weer bij El Rey besteden voor een bestelling. Met de waardebon kan gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld het vijf-gerechten menu wat gelijk staat aan een ruime gevarieerde maaltijd of een El Rey Gourmet pakket.

Junior Brandenburg van El Rey licht toe: “Wij lopen voorop in de strijd tegen voedselverlies, onder andere door dagelijks alles vers te bereiden. Ook pionierden wij met Instock Market om voedsel te redden uit de supermarkten. Onbedoeld heeft dit ook een indirect negatief effect op het voedsel dat naar de Voedselbank gaat. Daarom hebben we de handen ineengeslagen voor het nieuwe spaarprogramma.”

Namens de Voedselbank Woerden vult Elias Bom aan: “Met deze bijzondere samenwerking wordt een extraatje voor de klanten van de Voedselbank mogelijk. Een luxe maaltijd thuis met dank aan alle spaarders, dat is een echte traktatie voor al onze klanten!”

Dit laatste is niet alleen vernieuwende, maar vooral ook een welkome aanvulling voor Voedselbank Woerden omdat steeds meer mensen een beroep op ondersteuning moeten doen. De verwachting is dat dit aantal nog fors zal moeten toenemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden